29.1.2006

Mustaa kultaa

Coca-Cola on ehkä maailmanhistorian paras keksintö. Tietysti pyöräkin on ihan jees, mutta jos ajattelee asiaa järkevästi, niin huomaa, että pizzan kanssa pyörä ei maistu läheskään yhtä hyvältä kuin kokis. Löysin jostain kokiksen valmistusohjeenkin, joka ei ainakaan helppoudellaan yllättänyt. Jos joku haluaa sen, niin kertoo vaan. En jaksa tähän laittaa sitä, koska se on niin pitkä ja niin salainen. Mutta ehkä salainen aineosa löytyy viereisestä kuvasta.

Joskus kuulee nimitettävän öljyä mustaksi kullaksi. No ne ei tiedä mitään, kokis on todellista mustaa kultaa, ok? Coca-cola on muuten "sanana" maailman toiseksi tunnetuin. Vain OKn merkitys tiedetään paremmin. Tekisikin mieli lasillista jääkylmää kokista. Mutta ei auta, siis tosiaankin Ruokavarasto on neljä metriä pehvani alapuolella, mutta pakaroiden hilaaminen alas tuottaa tällä hetkellä liiallisia ponnistuksia. Joku voisi väittää, että eilen oli long-time-no-seen- kaveri käymässä Tampereelta ja pari muuta hupsua ystävääni. Sen takia en tänään jaksa liiallisia ponnistuksia. Hullut hongkongilaiset tarjoavat muuten kokista tulikuumana lääkityksenä flunssaan. Se varmaan auttaa. Toisaalta voi kokista käyttää ihan järkevästikin ja käyttää sitä vanhojen valokuvien tekemiseen. Pari senttiä padan pohjalle, valokuva pataan, hetken liotus, varovainen kuivaaminen ja kuivaamisen viimeistely hiustenkuivaajalla ---> loistokkaita ajan patinoimia kuvia.

Kokikseen liittyy hirveät määrät legendoja, useimmat niistä vähintään urbaaneja. Kokis muka olisi epäterveellisempää hampaille kuin muut vastaavat juomat. Höpö höpö. Kateellisten panettelua. Vielä hauskempia: mormonit omistavat yhtiön tai jos kokikseen heittää aspiriinin voi saada kunnon tripit. Erotuksena folkloresta voitaisiin jo alkaa puhua koukloresta.


Glaseeratut chicken wingsit


2 dl Coca-Colaa
½ dl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
½ rkl sinappia (makeaa)
1 pieneksi pilkottu sipuli
chicken wingsejä

Sekoita kaikki muut aineet keskenään paitsi siivet ja lämmitä kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Laita levy pienemmälle ja anna poreilla 20 minuuttia. Älä kuitenkaan anna kiehua enää, vaan vain poreilla. Laita kanat uuniin 200 asteeseen ja paista vajaa 10 minuuttia. Kaada liemi kanojen päälle ja paista kypsäksi 225 asteessa.


6 kommenttia:

 1. Joko olet maistanut Pepsi Max Cappuccinoa? Pelottavan addiktiivista :)

  VastaaPoista
 2. No en ole vielä ehtinyt. Mutta tuskin addiktoidunkaan, sillä pepsi maxista en pidä, ja kahviakin juon todella harvoin. Vaikka mausta kyllä pidänkin. Tosin maistaa kyllä pitää, kun olen kuullut sen verran hehkutuksia.

  VastaaPoista
 3. Hmm... täytyypä kokeilla. Avopuoliso kun osti koiralle 8,5kg pakastettuja kanansiipiä, joista koira ei voisi vähempää kiinnostua. Tullut näköjään emäntäänsä vaikkei ihan kasvissyöjäksi olekaan sentään ryhtynyt. Mutta kun olen sitten taloudessa ainoa, joka kanaa syö, niin tuolla määrällä joutunee pakostakin kokeilemaan uusia reseptejä. ;)

  VastaaPoista
 4. Ehkä koira syö, kun heität kanat kokikseen lillumaan hetkeksi :)

  VastaaPoista
 5. Mistä osti ja paljonko maksoivat? Bulkkikanansiivet kiinnostaa aina :) Bostonissa elin käytännössä siivillä; aluksi buffalo wingseillä, ymmärryksen lisääntyessä "savustetuilla" (smoked amerikassa on vähän eri asia kuin suomessa) ja bbq-maustetuilla. Naa-am! Kyytipojaksi tietty bleu cheese -kastiketta ja selleriä ja cucumber salaattia (taaskin eri asia kuin suoraan kääntyvä kurkkusalaatti :)

  VastaaPoista
 6. Hei, ei mitään varsinaista asiaa, paitsi terveiset täältä tulevaisuudesta kymmenen vuoden päästä (itse asiassa olen täällä vain nauttimassa Possun sanallisesta annista nyt kun sopivasti aikaa on). Kokis on yksi perusmauista, ja jos en ole muistanut kertoa niin jo kolmas janssoni oli hyvää luotto-ohjeella. (Ohjeen koko, mutta 3 dl kermaa = 2 dl:n purkki + maitoa.)

  VastaaPoista