23.1.2006

Kookosta ja kumkwatteja


Alkaa tulla suklaa jo korvista ulos. Haluaa jotain muuta nannaa.


Joskus aikoinaan totesimme ystäväni kanssa, että kookos ei totta tosiaan ole meidän juttu. Päätimmekin olla Koviksia. KookosVIhaajat. Heh kaikenlaista. Kovisajat on kuitenkin ohi ja nykyään olen ihan nössö ja sulaa vahaa kookoksen suhteen. Siitä on tullut enemmänkin intohimo. Siksi ajattelinkin maustaa panna cottani kookoksella, joka muuten sopii ihan kybällä tähän juttuun.
Panna cotta tarkoittaa "keitettyä kermaa". Se on Italian maakunnan, Piemonten, perinnejälkiruoka.

Tämä panna cotta tarjotaan kumkvattien ja vin cotton kanssa. By the way jos haluat tehdä pannastasi kevyemmän vaikka käyttämällä jotain kevyempää kermaa, jos sellaista on olemassa, niin muista lisätä liivatelehtien määrää. Jes.


Panna Cotta


2,5 dl maitoa
1 dl kermaa
1,5 dl kookosmaitoa
¾ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä


Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisusta talteen. Sekoita kattilassa maidot, kerma, sokeri ja vaniljatanko sisuksineen ja lämmitä seos. Ota pois lämmöltä, siivilöi ja lisää liotetut liivatelehdet hyvin sekoittaen. Kaada vaikka pieniin vuokiin tai mistä ikinä haluatkin panna cottan tarjoilla. Anna hyytyä kylmässä.Karamellisoidut kumkvatit

Kumkvatti ei ehkä ole kaikkein tutuin hedelmä suomalaisille, mutta erittäin maukas ja kokeilunarvoinen. Maku muistuttaa aika paljon appelsiinia. Kumkvatin kuori on ohut ja sen voi syödä ihan huoletta huolella, kunhan vain muistaa harjan kanssa pestä kuoren ihan huolella huoletta. Kauppohimme kumkvatit tuodaan yleensä Israelista, tuosta eurovision laulukilpailujen ihmemaasta. Kojo! Oot Äijä.


4,5 dl sokeria
3 dl vettä
kumkvatteja


Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sokeri. Sekoita ja anna
sokerin sulaa. Pese kumkvatit, viipaloi ne ja poista siemenet. Keitä kumkvatteja matalalla lämmöllä sokeri-vesiseoksessa noin 10 minuuttia tai kunnes niistä tulee läpikuultavat. Jäähdytä ja anna siirappisoitua. Heh. Ei tollasta sanaa taida olla olemassakaan. Okei, karamellisoitua.

Vin Cotto


Nonniin ja taisittekin jo arvata, että
tämä on sitten "keitetty viini". Valmistukseen tarvit vain viinirypäleitä, mielellään mahdollisimman makeita. Purista rypäleistä mehu ja keitä sitä niin paljon kokoon, että neste vähenee 1/3 alkuperäisestä nestemäärästä. Ja valmista tuli.


Panna cotta lautaselle, kumkvatit päälle ja vin cottoa ympärille.


"We live in an age when pizza gets to your home before the police."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti