13.8.2018

Kesäkurpitsa-pinaattikeitto

Kesäkurpitsalla on nyt sesonki, joten ajattelin nostaa korteni kekoon heittämällä kehiin todella maukkaan kesäkurpitsa-pinaattikeiton ohjeen. Soppaan saadaan hieno lisä kookosmaidosta ja Kaakkois-Aasian mauista. Ei ihan perinteinen pinaattikeitto, eli tähän ei kannata laittaa munaa uimaan.


Kesäkurpitsa-pinaattikeitto (5 annosta)

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 chili
1 peruna
9 dl kasvislientä
1 kesäkurpitsa
2 pussia eli 300 g pakastepinaattia
2 tl kuminansiemeniä
2 tl fenkolinsiemeniä
iso kasa currya
reilusti juustokuminaa
kevyesti inkivääriä
1 tlk eli 400 g kookosmaitoa
suolaa ja pippuria
maustamatonta jugurttia

valkosipulissa paistettuja leipäkuutioita

Lisää kasvisliemi kattilaan ja pilko sekaan kuutioitu peruna, sipulit ja chili. Lisää 10 minuutin päästä kesäkurpitsa ja keitä vielä 5 minuuttia. Aja sauvalla tasaiseksi. Lisää pinaatti ja anna pöhistä niin kauan, että pinaatti on sulanut. Lisää kookosmaito ja mausta avaralla käpälällä. Tarjoa valkosipulikrutonkien kanssa. Nokare jugua keiton päällä ei maistu lainkaan pahalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti