29.8.2018

Hävikki-battle 2018

Valtakunnallisella Hävikkiviikolla 10.–16.9. yli 6000 yhdeksännen luokan oppilasta ympäri maata osallistuu Motivan järjestämään Hävikki-battleen ja harjoittelee hävikin vähentämisen taitoja valmistamalla aterioita kauppojen hävikkielintarvikkeista. 

Idea on hieno: hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat noutavat lähimmästä S-ryhmän myymälästä kassillisen hävikkiraaka-aineita, joista he valmistavat kahden ruokalajin aterioita.
Varsinainen battle käydään kuvapalvelu Instagramissa, jossa oppilaat jakavat kuvia loihtimistaan hävikkiannoksista tunnisteella #hävikkibattle2018. Parhaat kuvat palkitaan.
Hävikki-battlen järjestää valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Kampanjaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Enemmän tietoa vähemmän hävikkiä

Hävikki-battle järjestettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten, jolloin suosio yllätti haasteen järjestäjät täysin. Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut reilu 400 valinnaisen kotitalouden ryhmää ja yli 6000 oppilasta.
– Halukkaita osallistujia olisi ollut enemmänkin, mutta kaupoissa syntyvää hävikkiä ei riitä kaikille luokille kaikilla paikkakunnilla, asiantuntija Elina Ovaskainen Motivasta kertoo.
Hävikki-battlen voi toteuttaa missä tahansa koulussa myös kotitalousluokasta löytyvillä raaka-aineilla. Teemaa alustetaan kotitaloustunneilla ruokahävikkiin liittyvällä faktatiedolla. 
S-ryhmän kaupat osallistuvat Hävikki-battleen tarjoamalla kouluille hävikkielintarvikkeet.
– Hävikkibattlen avulla iso joukko nuoria saa tietoa hävikin hyödyntämisestä ja vinkkejä sen vähentämiseen. Kisa onkin hyvä keino edistää hävikkitalkoita ja lisätä ruoan arvostusta, vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.


Lisätiedot:

Hävikki-battleen osallistuvat oppilaitokset: http://www.saasyoda.fi/hävikki-battle
Asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva, elina.ovaskainen@motiva.fi, puh. 040 7749 390 (oppilaitosten/opettajien yhteystiedot)
Vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman, S-ryhmän vähittäiskauppa, senja.forsman@sok.fi, puh. 010 76 86163

1 kommentti:

  1. Tuohan on kiva, että halukkaita osallistujia hävikki-battleen olisi ollut enemmänkin. Ja todella hyvä, että näin saavat tietoa hävikin hyödyntämisestä ja vinkkejä sen vähentämiseen. Itsekin olen vähentänyt ruokahävikkiä sekä panostanut elintarvikepakkauksien kierrätykseen. https://fi.multivac.com/fi/pakkauskoneet-ja-ratkaisut/pakkausesimerkkejae/elintarvikkeet/

    VastaaPoista