17.6.2017

Åbo Open -drinkkikilpailu

Maanantaina 19.6. klo 18 järjestetään Anniskelukahvila Tiirikkalassa jännät karkelot, kun Turun parhaat baarimestarit mittailevat taitojaan drinkkien valmistamisessa. Finalistit ovat valikoituneet kisaan ennalta lähettämiensä reseptien perusteella. Åbo openissa haetaan tänä vuonna juomaa, joka on kiva nauttia ennen ruokaa ja yhtenä raaka-aineena tulee olla jokin Martinin vermuteista. Kukin kilpailija valmistaa kolme cocktailia ja aikaa on kahdeksan minuuttia. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille. 

Kruunua pitää tällä hetkellä hallussaan viime vuoden voittaja Tiirikkalan Jarno Venho. Euroviisujen tapaan seuraava kisa vedetään voittajan kotipaikassa eli tällä kertaa siis Tiirikkalassa. Siellä onkin viime aikoina panostettu erityisesti cocktaileihin. Ei huono panostus, sillä tiskin takana hääräilee Jari Kosunen, joka on erittäin innovatiivinen ja taitava kaveri. Kosunen on myös tämän vuoden kahdeksan finalistin joukossa ja saa ainakin meikäläiseltä monen monta peukkua, hyvä Jari!

Tästä ja helteestä innostuneena meinasin alkaa väsäämään jääteetä, mutta päädyin kuitenkin tekemään Irish Coffeen. Miksei, kuuma juoma toimii helteellä kuin libresse eli ihan v*#un hyvin. Tällä ohjeella tuskin juhlisin Åbo Openissa, varmaan jotain sanomista heti tulee, mutta näin Irish Coffee meikälle maistuu. Kunnon sokeria (muscovado tai fariini), hyvää kahvia (ei espressoa), irlantilaista viskiä ja kermavaahtoa (ei sprayta tötteröstä).  


Irish Coffee

2 tl muscovadoa
kahvia
4 cl jamesonia
kermavaahtoa

Anna sokerin sulaa kahvin joukkoon, lisää viski ja lopuksi lusikan kuperaa puolta pitkin kerma siten, ettei se sekoitu kahvin joukkoon. Päälle voi runtata vielä muskottipähkinää, jos haluaa fiilistellä. Eri asia kuuluuko se Gaelachin kahviin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti