1.1.2009

Lohirespectejä

Säännöllisin väliajoin saan kyselyitä hyvistä ja helpoista lohiresepteistä. Kaikkein simppeleintä on tietysti heittää kala leivinpaperille, hiukan sitruunamehua, suolaa ja pippuria pintaan ja uuniin. No ei pannulla paistaminenkaan ole kaikkein vaikein tehtävä. Mutta listataanpä tähän jotain, mitä omasta blogistani löytyy:


Lohen kuorruttaminen on ainakin helppoa ja nopeaa. Tätä ruokaa on vaikea mennä pilaamaan edes pikkuveljeni, jonka täälläkin mainitut suklaakakkuyrityksen jämät on varmaan vieläkin edellisen kämppänsä uunissa. Kalan kruunaa porkkanatäysmehusta valmistettu - myös hoopon helppo - kastike, jonka olen senkin joskus tänne kirjoitellut. Nostetaan nyt tähän, sitä kun ei oikeastaan voi hehkuttaa liikaa. Täydellisesti porkkanatäysmehukastike maistuu vaalean kalan kanssa, mutta hyvää se oli lohellakin.


Kuorrutettu uunilohi ja porkkananektaria
(+valkosipulivoissa paistettuja kurkkukuutioita)

200 g lohta
1 rkl punaista pestoa
1 rkl majoneesia
1 rkl parmesaania raastettuna

Sekoita ainekset keskenään. Lusikoi tasainen kerros lohifileen pintaan ja paista 190 asteessa 12 minuuttia.

Nektari so. kastike:

1 rkl etikkaa
2 dl kuohukermaa
2 dl porkkanamehua (Biotta)
kalafondia
suolaa
maizenaa
Keitä kattilassa etikkaa, niin että se haihtuu lähes kokonaan. Mittaa kattilaan yhtä paljon porkkanamehua ja kermaa. Keitä kokoon reilu puoli tuntia. Lisää hiukan kalafondia ja suolaa, jos tarvii. Suurusta kevyesti maizenalla.

4 kommenttia:

 1. Vesi tulee ihan kielelle tätä reseptiä katsoessa...

  VastaaPoista
 2. Kastike on tosiaan herkullinen, sitä olemme tehneet useammin kuin kerran. Yleensä ahventen kanssa, kun tuo isäukko on niin kova mato-onkimies.

  VastaaPoista
 3. Terveiset isäukolle ja treffit onkien kanssa mökin lähellä olevalle sileälle kallioluodolle. Retkikeitin reppuun ja lokeille ihmeteltävää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos erinomaisesta ohjeesta, tämä oli herkkua! :)

  VastaaPoista