18.1.2009

Mangomatka Brasiliaan



Passionhedelmä-tuorejuustotäytteiset broilerifileet ja
paistettua mangoa (5 annosta)

2 passionhedelmää
70 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sokeria
5 hunajamarinoitua broilerifileetä
1 rkl rypsiöljyä
2 dl makeahkoa valkoviiniä
1 dl vettä
1 dl kermaa
maizenaa
(suolaa)
2 mangoa
voita
1 tl sokeria

Halkaise passionhedelmät, kaiva sisus kippoon ja aja hetki monitoimikoneella. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja sekoita.

Nuiji pikaisesti huuhdellut ja kuivatut broilerifileet talouskelmujen välissä hieman laajemmiksi. Sivele jokaisen pintaan vajaa ruokalusikallinen passionhedelmä-tuorejuustoseosta ja kääri rullalle. Sulje cocktailtikuilla. Lorauta kuumalle paistinpannulle öljy ja paista kanarullia siinä kolmisen minuuttia per puoli. Lisää valkoviini ja vesi ja anna poreilla hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Lisä kerma ja hauduttele taas viitisen minuuttia. Suurusta kevyesti maizenalla ja tarkista suola.

Kuori mangot ja leikkaa soiroiksi. Paista pienessä määrässä voita ja lisää sokeri. Anna kevyesti karamellisoitua. Tarjoa riisin kanssa.

Kärsimyshedelmä rigga digga dong digga rigga dong.

10 kommenttia:

  1. Voi herramunjee! Tämmöstä herkkua kun saisi! Eli toisin sanoa pitänee itse tehdä, sillä tuskin kukaan muukaan sitä mulle kiikuttaa!

    VastaaPoista
  2. tosi kiva idea sekoittaa pasionhedelmää tuorejuustoon :)

    VastaaPoista
  3. Jenny, No ei tää ainakaan mahdoton tehtävä ole, kauppaan vaan. Mangoa saa muuten pakasteena kuutioinakin aika sopivaan hintaan. Voisi harkita vaihtoehtona.

    Nelle, Kiitti. Eiks semmosta tuorejuustoo oo vielä olemassa?

    VastaaPoista
  4. Juu valintatalosta ostin viimeksi mangokuutioita jälkiruokaa varten. Mangosta menee yleensä niin paljon hukkaan, kun siitä poistaa kiven ja sitten se on aivan ylikypsä tai raaka. Hintakaan ei ollut kuin joku pari euroa.

    VastaaPoista
  5. Tarkoitin siis vaan, että mangokuutioista ei mene hukkaan...

    VastaaPoista
  6. Jepu Ari, täysin samaa mieltä. Lähes kaikesta ;)

    VastaaPoista
  7. Veditkö passionin siemenet myös tasaiseksi massaan? Mulla on siitä hieman huonoja kokemuksia, vaikuttaa koko tahnan rakenteeseen ja tekee siitä kauttaaltaan suussa rapisevan. Olen tehnyt niin, että olen käyttänyt siemenet ja muun stuffin kokonaisina tai sitten käyttänyt pelkän passionin mehun ja lusikoinut siemenet suuhun ruuanlaittoruokana :)

    VastaaPoista
  8. Jep, vedin koska paskan monitoimariin ja ajoin tasaiseksi. Pieni rapina suussa kasvattaa vain luonnetta, jolloin voidaan vaikka kuvitella, että passionsiemenet nautitaan al dente.

    VastaaPoista
  9. Ups, koska on muuten venäjäksi kissa.

    VastaaPoista