10.3.2008

Best penguin is digested penguin

Tulen saamaan taatusti hirveät määrät lokaa niskaani seuraavan tunnustuksen takia: minulla on nimittäin pakastimessani pingviiniä. En ole vielä päättänyt, mitä kokkaisin siitä - toisaalta... lintu kuin lintu. Sitä paitsi Eteläisellä jäämerellä asustelevan ystäväni mukaan best penguin is digested penguin. Nähtäväksi jää, olenko samaa mieltä.

Hieman jo suunnittelin heittäväni pingviinin painekeittimeen vajaaksi tunniksi erinäisten porkkanoita muistuttavien kasvisten kanssa. Mukaan kunnolla yrttejä, katajanmarjoja ja valkosipulia. No ei minulla ole painekeitintäkään, joten unohdetaan. Toinen vaihtoehtoni olisi keittää pingviini kypsäksi vedenkeittimessä tai hierovassa jalkakylvyssä. Varsinkin jälkimmäisestä saa hillittömän hyvän tuloksen, kun stressiliha moukaroituu rentouttavassa vesiporeessa. Tai sitten teen mustakalalla täytettyä pingviiniä. Asia on toteutukseltaan helppo ja halpa, sillä eräs pinkkujen tärkeimmistä ravintolähteistä on juuri mustekalat.

Ja vielä ihmettelen, miksi pakastimeni pursuilee kuin mustapää teinivuosinaan. Onneksi kyseessä ei ole sentään keisaripingviini vaan enemmänkin taide- ja viestintäopiskelijoiden suosiossa oleva myssypingviini. Se ei ole niin iso.

Tai jos ihan totta puhutaan, niin kyseessä on tamperelaisesta Iloinen keittiö -liikkeestä ostettu jääpalamuotti, jossa on pingviinikuvioita. Loistava kauppa muuten ja iloista palvelua. Rengasmuottikin tilattu, pian alkaa stanssi.

7 kommenttia:

 1. Iloinen keittiö on kyllä huippupuoti, tykkään siitä enemmän kuin Aleksis Kiven kadun Keittiöelämää-puodista.

  VastaaPoista
 2. Pinkviinimuotti ois ollu kova sana mun & Muulin karkkisushitalkoissa :-)

  VastaaPoista
 3. Iloinen keittiö on ykkönen Treella. En ole edes käynyt Keittiöelämässä. Ei ole ollut tarvetta. Kivat pippalot Välispiikki ja Muuli.

  VastaaPoista
 4. Jams, Jep samaa mieltä. Vaikken ole edes paikassa käynyt. Mutta ehdottomasti ykkönen.

  Välispiikki, no niin te senkin höpönassutsushitassut. Pitäisköhän olla yllättynyt teidän tempauksistanne vai eikö?! Ei kai, kun teitä pätkänkin tunnen :D

  Akinogal, enpä taida. Älkää muutkaan.

  S.j. Kuten sanottu.

  VastaaPoista
 5. Sitruunapuu-blogissa esiteltiin muuten juuri legoja ja tetrispalikoita. Siis jääkuutiomuotteja. Mitähän seuraavaksi?

  VastaaPoista
 6. Hui kamala paikka kun säikäytit jutullasi vanhan ihmisen.... minulla jo meinas ykä lentää lukiessani - ja sitten onneksi juttu muuttuikin jääpaloiksi....huh....

  VastaaPoista
 7. Ano, kuten huomaat jääpalamuotit on päivän hitti. Vaikka suosinkin ihan normaaleja pusseja tai vähän isompia pakastesäilytysrasioita.

  Marke, ursäkta mig. En tarkoittanut pelästyttää. Paljoa. Sitä paitsi jossain varmaan syödään pinkkuja ilman suurempia tunnontuskia.

  VastaaPoista