27.12.2007

Jos et muuta keksi, kelpaisiko... Eno-Elmerin Bastogne-mollukat?

Alkuruokamusalautasella aivan mahtava Feist. Kappaleet löytyy tuolta sivupalkista.
------------------

En voi olla kehaisematta LU:n Bastogne-keksejä. Varsinaisesti en ole keksien ystävä, saati sitten palvontamenojen järjestäjä. Bastognen kanssa löysimme kuitenkin yhteiset soinnut nopeammin kuin Mozart A-mollin klaviatuuriltaan. Heräsinkin ihmettelemään, miksi Bastognet ovat niin hyviä: vehnäjauhoja, sokeria, siirappia, kananmunaa, kanelia, suolaa, vanilja-aromia. No kai noista aineista voi hyvääkin saada aikaan. Minä tuskin saisin, sillä olen aikamoinen poroisovarvas.

Mutta tiedättekös, noihin aineisiin jos lisäisi vähän tummaa suklaata ja kuivattuja karpaloita, niin miau, vuh, grii ja kabooom! Eno-Elmerikin heittäytyisi (t)Ransuksi. Messevän maistuvia pieniä makeispalleroisia. Nyt kun kaikilla on joulun jälkeen suklaata joka nurkassa, niin eihän niitä sellaisenaan jaksa syödä: sulattelemaan vaan. Ei tarvi olla täysin tummaa suklaata, voi hyvin käyttää vaikka jotain joulusta uupuneita väsyneitä konvehteja.


Eno-Elmerin Bastogne-mollukat

180 g Bastogne-keksejä
1 dl kuivattuja karpaloita
200 g tummaa suklaata


1. Murenna keksit - ei nyt ihan hienoksi, mutta sillai sopivasti hei.
2. Veistele karpalot pienemmiksi.
3. Sulata suklaa vesihauteessa.
4. Yhdistä ainekset.
5. Muovaile kahdella pikkulusikalla karamellivuokiin pikku namupalleroisia.
6. Laitaa jääkaappiin kovettumaan.

5 kommenttia:

  1. Tässähän sitä olisikin mukava idea kokeiltavaksi.... ihanko market-tavaraa nuo keksit?

    VastaaPoista
  2. Tosin kuivatut karpalot on possukalliita!

    VastaaPoista
  3. ....se on tuossa kuivatussa aina tuo tiivisteominaisuus...;D

    VastaaPoista
  4. Näinhän se on. Taisi olla muuten pieni pussi lähemmäs 7€.

    VastaaPoista