16.8.2007

De Peche Mode*

* Peche = kala
* Mode = öö, no vaikka muoti

Alkuruokalautasella: Voi hyvänen aika, että äijiä oli taas hienoa kuunnella pitkästä aikaa. Eikä ihan uusimmatkaan ihan kamalaa kuraa ole, mutta on aika vaikeaa verrata vanhempaan tuotantoon. Kaikki kuitenkin lasketaan.
--------

Kaikki lasketaan myös maksalaatikoissa, sillä Saarioisten maksalaatikkohan on se ainoa oikea, eikös olekin. Ja perinteisesti rusinoilla höystettynä. HK, Forssa ja muut kuraliemet voidaan ystävällisesti unohtaa.

Mutta mikä on hyvää maksalaatikon kanssa? Äkkäsin sen vasta yhtenä päivänä, kun katselin, mitä jäysteitä kaapistani löytyy. Olin tehnyt kasvislisäkkeeksi jonain päivänä tonnikalapihvien kanssa uunijuureksia ja kuinka hyvin ne sopivatkaan äitien tekemän ruoan kanssa. Toiset kyllä syövät maksalaatikon kanssa mansikkahilloa, minä usein ketsuppia. Tai puolukkahilloa. Tai ketsuppia ja puolukkahilloa. AA-HAAA. Nyt ymmärsinkin, että Saarioisten maksalaatikko on niin hyvää, että sen kanssa voi oikeastaan syödä ihan mitä vaan.

Jälkipuheet: Huomatkaa, en haukkunut tällä kertaa. Tai siis ihan himpun mutta kehuinkin. Tämä juttu ei siis mene osastoon Vanha jäkäläpää natisee. Tosin en ole pitkään aikaan paljon natissut, vaikka taas olisi sanottavaa erinäisille tahoille. Kaikki aikanaan.Juuri ja juuri uunissa

oliiviöljyä
balsamicoa
punajuuria
porkkanoita
perunoita
rakuunaa
kirveliä
basilikaa
suolaa
pippuria
hunajaa

Kuori kaikki ja leikkaa viipaleiksi tai siivuiksi, ihan miten haluat. Punajuuret kannattaa pistää vähän pienemmiksi. Kaada vuoan pohjalle oliiviöljyä ja balsamicoa ja heitä juurekset vuokaan. Pyörittele. Mausta rakuunalla, basilikalla, kirvelillä, suolalla, pippurilla ja hunajalla. Laita 210 asteiseen uuniin niin kauaksi aikaa, että punajuuret varmasti ovat kypsiä. Menee helposti yli tunti. Saa nautiskella maksalaatikon jämien kanssa, mutta toimii myös punertavan tonnikalapihvin ja voisen siiderikastikkeen kyydissä.

3 kommenttia:

 1. Olipa huojentavaa saada tietää, että joku muukin syö ketsuppinsa maksalaatikon kanssa... Olen saanut osakseni ihmetystä ja suoraa halveksuntaa tästä tavasta. Ensi kerralla mulla on puolustus valmiina: tää on hei ihan yleistä.

  VastaaPoista
 2. Aawh! Depetsee. Kuuluu nuoruuteeni yhtä lähtemättömästi kuin klubbailukausikin. Enjoy the Silencen yksinäinen kuningas rannalla teki aikoinaan suuren vaikutuksen ja kappale saa edelleen tuskaisan kaipuun ja ihan tietyn fiiliksen aikaan. Sellasen ihanan. Puhumattakaan sitten muusta tuotannosta.

  Juurit o ehanii.

  VastaaPoista
 3. Väriaalto ja Muulipuuli: Olikin tiukka paikka puntaroida, laittaako Enjoy the Silencen vai Everything countsin kehiin. Jälkimmäinen ehkä kolahtaa vielä enemmän. Strangelovesta puhumattakaan.

  Ja Aisha: Ei ketsupin syöpöttely ehkä kuitenkaan niin yleistä ole näissä ympyröissä :)

  VastaaPoista