27.8.2007

4960 kaniinia

Ranskalainen Ninon de L 'Enclos (1615-1705) oli aikansa kalapuikko, filosofi ja kurtisaani, joka tunnettiin kauneudestaan ja älykkyydestään. Kirjeenvaihtonsa mukaan hän leikki kaniinia 4959 eri henkilön kanssa, ja siinä välillä hieroskeli naamaansa kirvelillä pitääkseen itsensä hurmaavana.
Kirveliä laitoin seuraavaan ruokaan, mutta en suinkaan kaunistautumistarkoituksessa. Tuskin siitä apua olisikaan. Kalapuikot kyllä kaunistuivat kirvelin kanssa kosketeltuaan, tosin eivät ne yleensä muutenkaan pahalta näytä gastronomiselta maultaan. Kalapuikkoja morkataan ihan suotta, loistavaa ja helppoa kotiruokaa.

Pinaatti-kananmunakastike kalapuikoille
1½ dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 pss pakastepinaattia

2 rkl sinihomejuustoa
2 rkl edamia
2 kananmunaa (keitettynä + kuutioituna)
pippuria
muskottipähkinää
(suolaa)
kirveliä
Lorauta kattilaan kerma ja maito ja lisää myös pinaatti. Kiehauta pikaisesti ja lisää hiljalleen juustot. Lisää kananmunat ja rouhaise kevyesti pippuria ja humpstauta veitsenkärjellinen muskottipähkinää. Lisää lopuksi tuoretta kirveliä ja tarkista suola. Tarjoa kalapuikkojen, muusin ja keitetyn purjolaisen kanssa.2 kommenttia:

  1. Olen ihan samaa mieltä, että kalapuikkoja morkataan ihan suotta! On sitä varmaan paljon epäterveellisempää tai muuten "huonompaakin" ruokaa olemassa.

    VastaaPoista