12.5.2006

Pasta Wonderland

Kohta loppuu lämpö ja joutuu heittämään shortsit takaisin kaappiin. Ei kivaa. Ilmatieteen laitos kyllä tietää. Pimeys valtaa maan ja olo on kuin Stevie Wonderilla konserttilavalla. Ei kun se olikin se Jukolan viesti- juttu. True story of my life. Jo vesselinä törmäilin puihin, kun mentiin poikien kanssa hirveä Kangasalan metsiköissä. Teinivuosina käyskentelin muuten vaan metsässä ja sukset jalassa törmäilin erinäisiin risuihin. Lukioaikana piilottelin puiden takana, koska ne antoivat hyvän tupakkasuojan. Siis en luonnollisestikaan halunnut nähdä, kun jengi hiisasi röökiä. Nykyään törmäilen puihin lähinnä silloin, kun sienireissulla halailen niitä ja keräilen, tai sitten en, niiden rungoista häränkieliä.

Niin. Tein eilen kivaa jämäruokaa, joka ei liity härkiin eikä kieliin mitenkään. Pinaattia oli nimittäin jäänyt jääkaappiin. Hyvää ja kevyttä iltapalaa ja nopea tehdä. 12 mintsaa sanoisin.


Pinaatti-saksanpähkinäpasta

1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
kourallinen pinaattia
1 porkkana
timjamia
rakuunaa
hunajaa
kuorittua saksanpähkinää murskattuna
pastaa


Laita vesi kiehumaan ja keitä pastat. Minulla oli tommosia...öö...mitäs pastoja noi nyt olikaan. Enpäs muistakaan nimeä, enkä jaksa alkaa penkoa roskista. No niin - yritin kuitenkin penkoa, mutta Kotihengetär oli jo vienyt roskiksen. Naiset. Pilko sipuli puolirenkaiksi ja pienennä myös valkosipuli. Paista sipuleita ihan reilusti öljyssä... saa vaikka pikkuisen palaa, niin tulee hauska rapea suuntuntuma. Tavoitteena kuivatun sipulin maku. Jos tykkää. Tee juustohöylällä porkkanasta pitkiä siivuja ja paistele pannulla kolmisen mintsaa. Mausta rakuunalla, timjamilla ja hunajalla. Lisää pinaatti ja paistele hetki. Tarkista maku ja lisää suolaa, jos tuntuu tarvitsevan. Asettele lautaselle ja laita annoksen päälle vielä murskattua saksanpähkinää ja ripaus oliiviöljyä. 12 min. Ja ketsuppia tietysti laitetaan kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti annokseen, sillä ketsuppi on niin ihQjuttu.






11 kommenttia:

  1. Tein tänään Siken suklaakakun, ja maistelustä päätellen siitä tuli
    h y v ä ä. Pinta on kiinteä, mutta alapuoli jäi aika pehmeäksi. Onko oikein, vai paistoinko liian vähän?
    Laitoin heti jääkaappiin odottamaan sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. Luultavasti teit ihan oikein. Kakku ei ole kiinteä, kun sen ottaa uunista pois, mutta kovettuu sitten jääkaapissa. 40 minuutin paistoajan pitäisi riittää. Sikke kyllä tietää ;)

    VastaaPoista
  3. Nyt rikon varmaan jotain ruokabloginpitäjien kultaista sääntöä vastaan, mutta Polkkapossu, koska blogisi on päiväni piristys ja olen kokeillut muutamia reseptejäsi ja pitänyt niistä, niin kerropa minulle kuinka ruokin 10 aikuista juhlissa, joiden ruokaan en aikatauluongelmien takia ehdi panostaa hirveästi ? Ajattelin jotain keittoa (kinkkukiusauksen sijaan ??), vaikkapa lohikeittoa, mutta paljonko raaka-aineita ja miten sen teen ? Jotain tuorejuustoa kenties keittoon ? Katkarapu / tilli ? Olisiko mitään hienoa ideaa ? Ja jos kysymys on kurja, niin vastaa vaikka, että etsi netistä äläkä kysele...

    VastaaPoista
  4. Huh huh. Onneksi äitienpäivä ravintolakiireineen on ohi. Alkoikin jo vähän ahdistaa.

    Niin anonymous. Miten olisi nopea kanakeitto? Se ei vaatisi paljoa vaivaa ja sen voisi tehdä vaikka etukäteenkin ja sitten lämmittää. Ei tarvisi alkaa edes pilkkoa, vaan sen voisi tehdä täysin pakasteista.

    Laittaisin siihen peruna-sipulisekoitusta, kasvissuikaleita, marinoituja broilerisuikaleita, kanalientä eli siis vettä ja kanaliemikuutioita, pari pakettia sulatejuustoa, hieman jotain kivaa pastaa esim. simpukkapastaa, ehkä hiukan currya tai kurkumaa ja suolaa ja pippuria maun mukaan. Ja broilerisuikaleet voisi paistaa ensin pannulla. Määristä en nyt ihan tästä vaan osaa sanoa, kun heittelen aina mututuntumalla. Mutta tuon keiton raaka-aineet eivät ainakaan ole kovin kalliit, joten tee vaan reilusti soppaa ja syö itse loput, koska siitä tulee hyvää. Ja kookosmaitoakin siihen voit laittaa, jos uskot että uppoaa vieraisiin.

    Sen verran kannattaa katsoa, ettei keittele perunasuikaleita ihan muusiksi. Ne kypsyy aikas nopeasti.

    VastaaPoista
  5. Niin ja voisi siihen laittaa vielä vaikka säilykemaissiakin (ja lorauksen kermaa, jos haluaa pehmeyttä) ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Polkkapossu ! Kanakeitto voisikin olla hyvä idea, ja helppo valmiista raaka-aineista. Kiva kun vastasit !

    VastaaPoista
  7. Great site lots of usefull infomation here.
    »

    VastaaPoista
  8. Nice colors. Keep up the good work. thnx!
    »

    VastaaPoista
  9. Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
    »

    VastaaPoista
  10. Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
    »

    VastaaPoista