25.11.2019

Ruokavisan aiheena kestävä kouluruokailu

Mitä on kestävä kouluruokailu? Kuinka paljon kouluruokailu maksaa ja kuka sen maksaa? Mistä kouluruoka tulee? Miten kouluruokailun ympäristövaikutukset huomioidaan? Miten kouluruokailu vaikuttaa hyvinvointiin? Kumpi kannattaa valita: kouluruoka vai hampurilaisateria? Näistä kysymyksistä ja teemoista otetaan selvää tämän lukuvuoden Ruokavisassa.
Ruokavisan 2020 opetusmateriaali on nyt julkaistu. Verkkopeli Ruokavisan alkuerät käydään verkossa heti alkuvuodesta 7.1.–14.2.2020 ja loppukilpailu kisataan myöhemmin keväällä Helsingissä.

Opetusmateriaali Ruokavisan opeoppaassa
Kouluruokailua käsittelevä yläkoululaisille suunniteltu opetusmateriaali koostuu kolmesta oppilaille esitettävästä diasarjasta sekä opettajalle niiden tueksi tuotetusta taustamateriaalista. Ensimmäinen diasarja johdattelee kouluruokailun pariin ja siinä pohditaan, mitä kaikkea tarkoittaa kestävä kouluruokailu.
Toisessa diasarjassa pureudutaan kouluruokailun alkuperään ja ympäristövaikutuksiin erityisesti joukkoruokailun näkökulmasta. Kolmannessa kokonaisuudessa pohditaan kouluruokailun sosiaalista ulottuvuutta ja hyvinvointia. Mitä me kaikki, opettajat, oppilaat, vanhemmat ja ruokapalvelun työntekijät voimme tehdä onnistuneen kouluruokailun toteuttamiseksi? 
Taustamateriaali opettajille on tuotettu opetuksen tueksi ja helpottamaan diasarjojen käyttöä. Se sisältää yksityiskohtaisempaa lisätietoa, opetusvinkkejä, herätteleviä kysymyksiä ja tehtäviä opetuskalvojen pohjalta.
Materiaalin ja opeoppaan löydät Ruokavisan oppimateriaalista.
 Mikä Ruokavisa? 
Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jonka takana ovat Ruokatieto, tuottajajärjestö MTK ja Kotitalousopettajien liitto. Visan tavoitteena on tutustuttaa nuoret ruokaketjun vastuullisuuteen pellolta pöytään, lisätä arvostusta ruuantekijöitä kohtaan sekä vahvistaa nuorten osaamista vastuullisina kuluttajina.

Käy kokeilemassa Ruokavisaa! www.ruokavisa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti