19.11.2019

Jouluinen vuohenjuusto-myskikurpitsavuoka


Vielä on hetki aikaa jouluun, mutta hiljalleen voi alkaa funtsailla menua. Jouluruoka on parasta. Possukeittiössä rakastetaan perinteisiä laatikoita, mutta yleensä mukana on yksi villikortti. Tänä vuonna se on vuohenjuusto-myskikurpitsavuoka, jota tuunataan saksanpähkinöillä ja muskotilla. Aivan hiton hyvää. 

Alkuperäinen resepti on napattu täältä.


Vuohenjuusto-myskikurpitsavuoka

1 kg kurpitsaa
100 g vuohenjuustoa
50 g saksanpähkinöitä
20 g voita
1 dl kermaa
Ripaus raastettua muskottia
Timjamia tai salviaa
Suolaa
Mustapippuria

Kuori ja kuutio kurpitsa. Laita kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa, kunnes ne ovat mukavan pehmeitä. Soseuta kurpitsat ja lisää joukkoon voi ja kerma. Sekoita kunnolla.

Lisää saksanpähkinät, mausteet, hienonnetut yrtit ja vuohenjuusto muruina kurpitsan joukkoon ja sekoita vielä kerran kunnolla.

Anna kypsentyä uunissa reilu puoli tuntia. (Alkuperäisessä 15 minuuttia.)

Juomasuositus: Kepeää kuohuvaa, Bestheim Cremant d'Alsace Brut Premium, vajaa 15€ tai jokin kiva vehnäolut.

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinksin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti