30.5.2018

Timjamin kanssa paahdettua fetaa ja hunaja-tyrniä


Feta on mahtavaa salaateissa, dipeissä, laatikoissa ja leivonnassa. Tai sitten ihan sellaisenaan. Miten ihanaa voikaan olla köntti fetaa, jonka päälle on pirskoteltu reilusti hyvää olliiviöljyä, oreganoa ja mustapippuria. Aromi on vahva, suolainen, ehkä jopa hieman pähkinäinen.

Feta on Kreikan kuuluisin juusto, ja 70% Kreikassa käytetystä juustosta on Fetaa. Fetalla on EU:n nimisuoja: vain Kreikassa valmistetusta tuotteesta saa käyttää feta-nimitystä, vaikka samanlaista tuotetta tehdään mm. Saksassa ja Tanskassa. Ja sekös heitä jyrsii!


Suomessa fetaa harvemmin grillataan, mutta kannattaa kokeilla. Hauska kuinka suolaisuus hieman kevenee grillattaessa. Mikäli et halua laittaa vastusten alle, voit kääriä fetan myös folioon ja heittää grilliin. Silloin tietty kauniisti ruskettunut pinta jää saavuttamatta. Onneksi on keksitty itseruskettavat voiteet.

Timjamin kanssa paahdettua fetaa ja juoksevaa hunajaa

200 g fetaa
2-3 timjamin oksaa
Hunaja & Tyrni -valmistetta (Tammirauman hunajatila)

Laita feta vuokaan ja päälle timjamia sekä riivittynä että kokonaisena oksana. Paahda 200 asteessa 10 minuuttia ja vielä muutama minuutti grillivastusten alla (kaunis väri). Päälle vielä runsaasti joukseva hunaja-tyrni -valmistetta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti