14.5.2018

Äyriäispastaa ja valkoviini-voikastiketta

Tähän ei tarvita mainospuheita, suoraan sorvin ääreen!


Äyriäispastaa ja valkoviini-voikastiketta

2 shalottisipulia
1 valkosipuli
1 dl valkoviiniä
laakerinlehti
3/4 kanaliemikuutiota (tai fondia)
ripaus fariinisokeria
2 dl kermaa
maizenaa
reilusti voita
250 g isoja katkarapuja
1 tlk sinisimpukoita
spagettia
parmesaania
sitruunalohkoja
mustapippuria
persiljaa

Freesaa pilkottuja sipuleita hetki oliiviöljyssä. Lisää viini, laakerinlehti ja kanaliemikuutio. Kiehauta. Lisää ripaus fariinisokeria ja kerma ja anna kiehua hetki. Poista laakerinlehti. Suurusta maizenalla ja lisää hiljalleen kunnon köntti kuutioitua voita. Tarkista maut. Lisää hakattu tilli, katkaravut ja simpukat. Älä anna enää kiehua.

Keitä spagetti ohjeen mukaan. Sekoita kastikkeen kanssa. Vielä päälle parmesaania, sitruunaa, mustapippuria ja silputtua persiljaa.

Tarjoa garlic breadin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti