30.3.2018

Silakka-munakoisohampurilainen (vahva suositus)

Hampurilaismies Herlevi saa nyt pussata pyllyäni, sillä söin äsken yhden parhaista hampurilaisista ikinä. Vaatimattomuus kaunistaa. Ai missäkö se kaunistaa? No possukeittiössä tietysti. Ja kuka burgerin valmisti? No pää(siäis)sika ihan itse!


Kävi nimittäin niin, että jossain etelän lomakohteessa viilettävä poikani lähettelee minulle hampurilaiskuvia. Koska liha on heikko, kiusauksen vastustaminen on mahdotonta. Mulle kans!

Koko homma kannattaa aloittaa marinoitujen punasipulien valmistamisesta, sillä ne saavat tekeytyä vähintään tunnin. Kannattaa tuunata samalla hiukan ylimääräistä, nämä säilyvät reilun viikon ja maistuvat ihan missä vaan.Marinoidut punasipulit

2 punasipulia
0,5 dl etikkaa
0,5 dl vettä
puolikkaan limen mehu
0,75 dl sokeria

Siipaloi sipulit. Kiehauta muut aineet ja kaada sipulien päälle. Anna marinoitua vähintään tunti.


Silakka-munakoisohampurilainen

muutama siivu munakoisoa
150g silakkafileitä (riittää 2 isoon burgeriin)
vihreää salaattia
marinoitua punasipulia
Dijon-sinappia
majoneesia
ketsuppia
hampurilaissämpylöitä
öljyä 
voita 
suolaa
chiliä
valkopippuria

Paista munakoisosiivut pikaisesti öljyssä ja mausta suolalla ja chilihiutaleilla. Paista silakkafileet voissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Itse paistoin hiukan myös limesiivuja ja sitten lisäsin kalat, tulee kivaa kirpeyttä. Älä välitä, kun kalat hajoilevat, vaikka kuinka varovasti yrität niitä lastalla kääntää, ei haittaa mitään. 

Kokoa purilainen. Nauti ja kiitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti