11.9.2017

Halpisviinit osa II: valkoviinit alle 8€

Kyykkyviinisuositukseni jatkuu, tänään vuorossa valkoiset juotavat alle 8€. Kuohuvat käytiin läpi täällä. Alustuksena vielä sama, mitä jo viime kerralla sanoin:

"Hyvin usein toistuu kysymys, mikä olisi sellainen hyvä perusviini, joka ei olisi turhan kallis mutta kuitenkin ihan juotavaa. Viinit ovat aina makuasioita, mutta voitanee kuitenkin todeta, että jotkin viinit ovat täysin virheellisiä, toiset ovat ihan perseestä, monia juo mielellään humaltuakseen ja joitain nautiskelee jopa muutenkin suurella ilolla. Sitten olisi tietysti otettava huomioon myös, juodaanko neste ruuan kanssa ja minkä tietyn ruuan kanssa. Tähän puoleen ei nyt kuitenkaan panosteta sen enempää. Siitä ehkä voisi myöhemmin harkita jotain omaa jutusteluansa. En keskity myöskään viinin ominaisuuksiin sen enempää. Unohdetaan kukkeudet, kypsät sitruksisuudet, etelärinteellä tuulen alla kasvaneet rypäleet, sokerit ja ihan kaikki. Tehdään tästä sellainen viinisuositusten karvalakkiversio, jossa keskitytään olennaiseen hyvin yksinkertaisesti. Jos minulla on viinistä jotain muuta sanottavaa kuin että se kannattaa ostaa, ilmoitan kyllä."


St Stephans Crown Grüner Veltliner 2016, 7,20€Harvemmin Alkosta löytää tällä hinnalla kyseistä rypälettä. Mainion raikas kesäjuoma Unkarista. Tässä on mukavasti ina raparperin makua, sopii minulle, rakkauteni raparperiin on kyltymätön.


Douglas Green Chenin Blanc 2017, 6,99€
Douglas Green on suosikkini parin vuoden takaa. Hinta on vieläkin hiuksen alle 7 euroa. Tässä muistelu ensitapaamiselta ehkä vuodelta 2015.


Isoin ongelma tämän viinin kohdalla on muistaa nimi. Saatuani vihjeen viinistä etsin aikani Etelä-Afrikan valkoviinihyllystä, silmät ei nähneet, mutta sydän ymmärsi mennä kysymään myyjältä. Näin homma eteni:

Possu: Hei, etsin Gordon MacKenzie -valkoviiniä, en löytänyt E-Afrikan hyllystä, pystytkö auttamaan?
Myyjätär: Hmm, ei tule heti mieleen, mutta mennäänpä katsomaan. Millaisesta viinistä on kyse?
Possu: Valkoisesta ja hinta alle 7€.
Myyjätär: Jaa-a. Uutuushyllyssä meillä on joku tuollainen, mutta nimi ei vastaa. Tässä. Douglas Green, rypäle Chenin Blanc.
Possu: Mahtavaa, juuri tuota tarkoitin. Huh, hiukan muistin väärin, mutta annettanee anteeksi.
Myyjätär: Annan. Hei, satutko harrastamaan vesivärimaalausta, mainitsemasi Gordon on siellä iso nimi. Ehkä sait sieltä jonkin muistijäljen?
Polkkapossu: No en voi sanoa harrastavani. Kallioon maalasin juuri poikani kanssa koiran, teos näytti ehkä enemmän strutsilta. Ja hiilellä piirsin intiaanin, mutta se muistutti kuulemma enemmän Tommi Läntistä. Että näin.
Myyjätär: Naurua.
Possu: Hymyilyä. Paljon kiitoksia avusta.
Myyjätär: Kiitos ja hei.


Gazela Vinho Verde, 7,89€
Sen minkä alkoholiprosentista menettää, sen mausta löytää. Paskat toi mitään paikkansa pidä, mutta kunhan veistelin. Gazela on hennosti pirskahteleva matala-alkoholinen vinho verde. Vihreän viinin valmistus on lain nojalla rajoitettu Luoteis-Portugaliin. Tätä joisin mieluiten kuumana kesäpäivänä, mutta jos soitat ovikelloani esimerkiksi heti kyseisen tuotteen kanssa, olen valmis tinkimään äskeisestä.


Santa Rita 120 Chardonnay 2016, 7,98€Viini on kunnianosoitus 120 patriootille, jotka auttoivat Chilen itsenäisyyteen. Valitse tämä siis juomaksi, kun tunnet välitöntä tarvetta kunnioittaa heitä. Minäkin kunnioitan mielelläni, eli jos ovikelloni soi jälleen ja olet Santa Ritan kanssa passissa, voidaan kunnioittaa porukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti