21.9.2017

Raxissa vegeilemässäkin

Kun Rax joskus aikoinaan tuli Suomeen, olin haltioitunut: paikka jossa saa heti uuden pizzapalan tilalle, kun vanha loppuu. Paikka jossa limpparia ei tarvi pihistellä, vaan sitäkin kasvaa puissa. Tämä oli joskus 90-luvun puolivälissä, muistan sen hyvin, kun saatettiin luentojen jälkeen istua ravintolassa pidemmänkin aikaa MTG-korttipeliä pelaten.  Eikä henkilökunnallakaan jostain syystä ollut mitään kiirettä ajaa meitä pois.


Olen selvästi kasvanut ulos tuosta konseptista.

Mutta kuulin, että Rax on panostanut myös vegepuoleen, joten päätin tehdä rohkean piipahduksen ravintolaan. Ei siinä oikeasti ollut juuri mitään vikaa, aika on vaan minulla ajanut Raxin ohi, vai miten päin se nyt meni.

En ole vuosiin käynyt kyseisessä ravintolassa, joten olihan se aika hauskaakin tehdä visiitti. Muistan oikeastaan vain pizzat, limpsat ja lasagnen, ei aavistustakaan, mitä muita ruokia silloin joskus myös tarjottiin. Mutta olen kyllä aivan varma, ettei kasvispuoli ollut näin hyvä. Nyt on pakko todeta, että olin erittäin positiivisesti yllättynyt Raxin salaattipöydästä. Erittäin monipuolinen tarjonta, hyvin laitettu esiin ja kerrottu, mitä missäkin oli. Parasta antia minulle koko reissulle.


Jos vegeilynäkökulmasta katsoo asiaa tarkemmin, niin peruspizzojen tilalle oli valikoimiin tullut myös oumph- ja falafelpizzat.  Valitettavasti toista ei kyseisenä päivänä ollut saatavilla, en tiedä, onko se sitten vain viikonloppuisin peruskamaa. Mutta mikäli olisin täysin kasvissyöjä, olisin kyllä ollut asiasta hieman harmissani. Sekasyöjille kuitenkin oli tarjolla 5-6 erilaista pizzaa. Mutta falafelpizza oli kyllä hyvää. Siinä oli myös maissia ja jotain, oikein maukasta. Lämpimällä puolella oli kasvistelijalle myös sipulirenkaita, maissia ja nugetteja. Nugetit oli ihan ok ja salaattipöydästä haetuilla sooseilla sai tästä tehtyä oikein kivan palan. Siinä lämpimät sitten olikin. Sekasyöjänä otin vielä pakollisen palan lasagnea, iso virhe. Nyt oikeasti Rax, kehottaisin tarkastamaan lasagnen reseptiikkaa. Lasse ei ollut tosiaankaan hyvää, en ymmärrä, miten sen on pystynyt sössimään noin pahasti. Ihan karseeta. Kuten aluksi totesin, ei Raxin ruuissa ollut juuri mitään vikaa, TÄMÄ OLI se juuri. Jälkkäripuolella oli myös vegaaneille tarjolla jäätelöä, jota sai itse pyytäää erikseen henkilökunnalta. Myös strösseleissä oli jotain vegehäsläilyä, pisteet siitä. Ja taisi siellä olla joku vegaaninen kakkupalakin, joka oli kyllä ihan hyvänmakuista.


Niin ja tuo Take away –juttu vaikuttaa kivalta idealta. Rax Buffet Box 6,95€: ”Kokoa mieleisesi annos salaattipöydästä, pizzoista sekä lämpimästä ruoasta take away -laatikkoon. Hintaan sisältyy myös virvoitusjuoma automaatista (0,33 l)”.


Mutta tosiaan, ei Rax ole ehkä enää minun paikkani. 8-vuotias poikani olisi ihan takuulla tykännyt siitä ja ymmärrän hyvin, että lasten kanssa sinne on helppo ja mukava tulla. Eikä punaiset halvat muovituolitkaan varsinaisesti sykähdytä, muttei niiden tietysti ole tuossa konseptissa tarkoituskaan.  Ihan kivaa, mutta tehkää jotain lasagnelle. Ja kiva kun kasvissyöjiäkin on huomioitu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti