21.3.2017

Härkäpapu-pinaattiletut

Lettujen ei tarvitse olla aina hirveän epäterveellisiä! Näihin onnistuin piilottamaan härkäpapuja, spelttiä, kauraa ja pinaattia. Kun herkku tarjotaan vielä fenoleita täynnä olevien puolukoiden kanssa, voi huoletta syödä jälkkäriksi vaikka snickers-piirasta

Ohje on mukaeltu Versofoodin sivuilla olevasta ohjeesta, sekin on varmasti hyvä. 


Härkäpapu-pinaattiletut

2 dl härkäpapurouhetta (Versofood)
1 1/2 dl spelttijauhoja (Birkkala)
2 kananmunaa
5 dl kaurajuomaa (Planti)
1 pss pakastepinaattia
1 tl suolaa
3 rkl juoksevaa margariinia
puolukkahilloa

Aja härkäpapurouhe kutterilla tai monitoimikoneella jauhoiksi. Jos sinulla ei ole tarvittavaa välinettä, voit jättää rouheeksi, mutta lisää tällöin spelttijauhojen määrää desillä. Sekoita kaurajuoman sekaan munat, sulatettu pinaatti, suola, margariini ja jauhot. Jätä turpoamaan vajaaksi tunniksi. Tarkista koostumus, lisää jauhoja tarvittaessa. Paista pannulla pieniä lettusia, margariini on hyvä paistorasva. Tarjoa puolukkahillon kanssa. 

Jos härkäpavut iskee oikein kunnolla, niin lehtikaalin, halloumin ja muutaman muun raaka-aineen kanssa niistä saa myös mukavan salaatin. Laitetaan kuvakin. 2 kommenttia:

  1. Justiin ostin Blue Congo -pottuja ja Karmazyn-härkäpapuja. Ruoan valmistumiseen on vielä aikaa, ja saa nähdä mihin viisi pottua ja kaksi papua -tyylillä pääsee. Mutta silakoita en istuta, joten pannaanpa Possun kasvispuoleiset reseptit muistiin.

    VastaaPoista