14.2.2017

Japanilainen kikhernenuudelisalaatti

Vaihtoehtoisten pastojen sarja jatkuu. Tällä kertaa käsittelyssä Palmuston kikherneistä valmistetut nuudelipastat, makuina natural, curry ja chili. Rakenne on mukava, joskus kikherneistä tehdyt pastat ovat hieman liian raskaita. Mutta erityisesti ohuisiin nuudeleihin kikherne näyttää taipuvan varsin kivasti. Pisteet myös siitä, että pastat maistuivat siltä miltä pitikin maistua. Chilinen nuudeli oli tosiaan chilistä ja aiheutti mukavan potkun. Alla olevaan reseptiin en edes lisännyt väkevyyttä, vaikka normaalisti siihen chiliä laitankin.




Japanilainen kikhernenuudelisalaatti (2 pääruoka-annosta)

Marinadi:

3 rkl miriniä
1 rkl rypsiöljyä
puolikkaan limen mehu
0,5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl Yutaka-yakinikukastiketta
0,5 rkl hunajaa

200 g kikhernenuudeleita Chili (Palmusto)
soijapullia (tai soijasuikaleita)

Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele nuudelit ja soijat marinadin joukkoon. Anna marinoitua pari tuntia, käy kerran pöyhimässä.

puolikas punasipuli pilkottuna
porkkana pitkittäin veisteltynä juustohöylällä
härkäpapuja
kuivattua wakamea (turvota vedessä)
kuivattuja suppilovahveroita (turvota vedessä)
puolikkaan limen mehu


Kirjoitus tehty yhteistyössä Palmuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti