9.2.2017

10 minuutin sardiini-appelsiinipasta

Aloitin vaihtoehtoisia pastoja käsittelevän sarjani kikhernepastoilla. Jatketaan niillä. Jostain syystä Pirkanmaa tuntuu olevan Suomen kikhernepastojen luvattu maakunta. Juttusarjahan alkoi lempääläläisellä Tervensillä ja nyt siirrymme nokialaiseen Palmustoon. On aivan mahtavaa, että Suomessa on enemmän kuin yksi kikhernepastojen valmistaja. Vaikka kikherneitä ei Suomessa kasvatetakaan, kotimaisuusaste on silti ihan mukava.

Palmusto on ruokayrityksenä nuori (2015), mutta kikhernepastan kovan kysynnän vuoksi toimintaa on jo laajennettu ja muutettu suurempiin tuotantotiloihin. Tuotevalikoimiin kuuluvat peruspastan lisäksi erimakuiset nuudelit: chili ja curry. Maut eivät hyökkää, vaan tulevat juuri sopivasti esiin. Peruspasta valmistuu 5-7 minuutissa, nuudelit 3-4 minuutissa. 

Tagliatellen paksuinen mutta lyhyempi peruspasta (Naturel) toimii oikein mukavasti juuri tässä reseptissä. Ja nythän on appelsiinilla sesonkiaika, sitä ehdottomasti mukaan. Appelsiini raikastaa mukavasti suolaisia oliiveja ja sardiineja. Pastahan on siitä mukava ruoka, että hienon ja jopa juhlavan peruspastan saa valmistettua hyvinkin nopeasti. Tämä valmistuu oikeasti 7 minuutissa, mutta annetaan mahdollisuus maistella samalla kokkiviiniä. Sanotaan siis 10 minuutin pasta. 


10 minuutin sardiini-appelsiinipasta (2 annosta)

1 pss kikhernepastaa Naturel (Palmusto)
½ dl oliiviöljyä
½ keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
10 oliivia
1 prk sardiineja öljyssä
½ appelsiinin mehu
suolaa
mustapippuria
parmesaania

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko keltasipuli ja freesaa oliiviöljyssä hetki, lisää pilkotut valkosipulinkynnet. Puolita oliivit ja heitä sardiinien kanssa pannulle. Purista mukaan puolikkaan appelsiininn mehu ja raasta hieman kuorta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele lopuksi mukaan pasta, rouhaise vielä pari pyöritystä mustapippuria ja raasta päälle parmesaania. Kirjoitus on tehty yhteistyössä Palmusto Foods Oy:n kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti