25.9.2015

Vain muutaman tomaatin tähden - mitä v##un järkeä?

Ruokahävikkiin kannattaa ja pitää kiinnittää huomiota, meillä hävikkiä ei juurikaan ole ja olen ylpeä siitä. Huonoksi menevät heitetään vaikka sosekeittoon ja jos oikein hauskalle päälle sattuu, voidaan maksalaatikon jämistä tehdä vaikka jäätelöä.

Mutta, mutta, unohdetaan tuo jäätelö, siihen resepti myöhemmin. Hävikin pienentämisessä pitäisi olla tietysti myös jotain ideaa. Alkoi vaan taas niin ihmetyttään ääliömäisyys, etten pysty oleen avautumatta.

Havainnollistava esimerkki, jossa lähtökohtaisena kysymyksenä on: mitä vitun järkeä. Törmäsin tähän juuri vilkuillessani "hyviä" vinkkejä ruokahävikin pienentämiseksi. En mainitse lähdettä, enhän halua julkisesti parjata tuota jo aiemminkin julkisesti parjaamaani toimijaa.

Jos sinulla on muutama jo vähän pehmentynyt tomaatti, etkä halua niitä enää esim. leivän päälle, voit tehdä niistä ns. aurinkokuivattuja tomaatteja. Paahda niitä uunissa n. 8-12 tuntia koosta riippuen. WTF? Tosi energiatehokasta. Heittäkää niillä ennemmin vaikka Lahden mielenosoituksen valkokaapuista siniristin heiluttajaa. Eivät ainakaan mene hävikkiin.

Aaargh, ei muuta.

3 kommenttia:

  1. Amen! Nyt avasit arkun josta olen niin samaa mieltä! Pienempi hiilijalanjälki syntyy jos pistää ne tomaatit kompostiin, jos niistä ei voi enää tehdä jäätelöä, hukata kastikkeeseen tai syöttää koiralle.

    VastaaPoista
  2. Niin totta!

    Edellisen ruokahävikkikampanjan aikana mua vähän pisti myös naurattamaan joidenkin bloggaajien ja kaupallisten tahojen ohjeet tehdä jämistä jotain ihan hiton eksoottisia nam kraupaurdasingh kung på -ruokalajeja, joihin pitäisi sitten käydä kaupasta hakemassa muurahaishapossa marinoitua tamarindia, kuivattuja kumkvatteja ja sivettikissan suoliston läpi kulkeneita kahvipapuja erikoiskaupasta. Niistähän ei toki sitten synny yhtään hävikkiä kun on saanut niiden avulla tuhottua ne kolme eiliseltä jäljelle jäänyttä tomaattia...

    VastaaPoista