28.3.2014

Ruusukaali-sitruunapastaa ja päälle luraus voi-valkosipulikastiketta


Ruusukaali-sitruunapasta ja voi-valkosipulikastike

300 g ruusukaaleja
suolaa
penne-pastaa
1 chili2,5 rkl pestoa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl keitinlientä
1 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
voita
ripaus fariinisokeria
2-3 valkosipulinkynttä
pippuria
parmesaania

Pese ruusukaalit ja tee kantaan ristiviilto, jotta kypsyvät tasaisesti. Keitä n. 5 minuuttia suolatussa vedessä. Ota kaalit vedestä, jäähdytä ja halkaise. Keitä pennet sopivan kypsiksi samassa vedessä.

Sekoita pilkottu chili, pesto, oliiviöljy, pastan keitinliemi, sitruunamehu ja hunaja.

Heitä pannulle voita ja paista ruusukaaleihin mukava väri. Lisää  edellinen sekoitus ja anna muhia pannulla 3-4 minuuttia. Ota lämpö pois, lisää pennet ja sekoita hyvin.

Sulata kattilassa kunnon kimpale voita. Lisää pilkotut valkosipulit ja kypsennä hetki. Pieni ripaus fariinisokeria kypsennyksen alussa ehkäisee valkosipulin kitkeröitymistä.

Raasta annoksen päälle parmesaania ja pyöräytä myllystä pippuria. Viimeistele mukavalla lurauksella voi-valkosipuliseosta.

3 kommenttia:

  1. Uskaltaisikohan kokeilla - ruusukaalista tulee mieleen lähinnä 80-luvun kouluruokalan harmaaksi keitetyt klunssit. Oiskohan jo aika päivittää ruusukaali-experience tähän päivään? :D

    VastaaPoista
  2. Uskaltais! Mutta minä en kyllä muista 80-luvun kouluruuista ruusukaalia. Oliko niitä tosiaan silloin? Tillilihan kyllä muistan :)

    VastaaPoista
  3. Uskalsin, ja oli hyvää - kiitos ohjeesta!

    Meillä Kymenlaaksossa ainakin oli säännöllisesti ruusukaalia. Se oli niin ylikeitettyä että hajukin sai yökkäämään, ja kun lautanen piti opettajan mukaan syödä tyhjäksi, kehitin aikoinaan tavan nielaista ruusukaalit kokonaisena tai jemmata ne nenäliinaan. Valuable life lessons. :)

    VastaaPoista