Fiilistelin juuri kevään paahtavassa 
auringossa munakoisoparmesaania eli parmigiana di melanzanea, joka on 
ehkä parasta, mitä munakoisosta voi koskaan tehdä. Kärpäset surisi ja 
huhtikuun jo maistoi, mieli oli kirkas ja ajattelin näin: Elämä
 on kaunis, kaunis, kaunis. Kyytipoikana itse tehtyä lättänäleipää (flat
 bread, voi korvata naanilla tai tortillalla), fetasalaattia ja mintulla
 kosiskeltua turkin jugua. Suosittelen testaamaan juuri tätä 
kokoonpanoa. Onhan toi munakoisoparmesaani ihan älyttömän hyvää. Damn. 
Periaatteessa myös tosi yksinkertaista, hieman tosin joutuu näkemään 
vaivaa. 
 
Parmesaani-munakoisovuoka
2 munakoisoa
 suolaa
 1 buffalomozzarellaköntti
 kourallinen parmesaanilastuja
 
 1 pieni sipuli
 3 kynttä valkosipulia
 1 tlk tomaattimurskaa (mutti)
 1 laakerinlehti
 oreganoa
 suolaa 
 pippuria 
 tujaus ketsuppia tai sokeria 
 
 Viipaloi koisot pitkittäissuunnassa n. 3 mm viipaleiksi. Asettele 
viipaleet vierekkäin ja ripauta päälle suolaa. Jätä itkemään puoleksi 
tunniksi. Sillä aikaa valmistuu tomaattikastike.  Pilko sipulit ja 
freesaa hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja laakerinlehti ja anna 
muhia puoli tuntia. Poista laakeri. Lisää oregano, suola, pippuri ja 
makeus. Panosta soosin makuun.  Voitele kevyesti uunivuoka. Huuhtele 
koisoviipaleet ja kuivaa ne keittiöpyyhkeellä. Paista jokaista 
viipaletta molemmilta puolilta n. puoli minuuttia pannulla pienessä 
tilkassa öljyä. Itse vedin kahdella pannulla, ei kauaa haissut. Laita 
vuoan pohjalle 1/3 koisoista, niiden päälle 1/3 soosista, sitten 1/3 
mozzarellasta ja 1/3 parmesaanista. Tee sama homma vielä kahteen kertaan
 ja paista 180 asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Tuloksena on ihana 
mössö, jota on ilo nasuttaa haarukoiden tai lättänäleivän päältä 
vedellen Turkin jugun kanssa.

Munakoiso-parmesaanivuoka on kyllä superhyvää! Sitä on tullut kokattua itsekin. ;)
VastaaPoistahttp://ssiiri.wordpress.com/2013/11/09/melanzane-alla-parmigiana-parmesaani-munakoisovuoka/
Ihanan kesäinen kuva ja kaikki näyttää niin herkulliselta. Onko noihin lättänäleipiin ohjetta?
VastaaPoistassiiri: Superhyvää. Ja sekin sana on alimitoitettu :)
VastaaPoistaAnnu: Ei ole lättänäleipiin mitään tarkkaa ohjetta antaa. Muistaakseni laitoin niihin vettä, jugua, vehnäjauhoja, perunajauhoja ja suolaa. Paistoin kuivalla pannulla molemmin puolin, kääntelin muutaman kerran ja aina kääntäessä sivelin pintaa rypsiöljyllä, ettei tulisi kuiva. Hyviä kyllä olivat.