28.6.2009

Paahdetut valkosipulitomaatit


Seurailen hämmästyneenä parveketomaattieni kehittymistä. Tai lähinnä vihreiden osien. Varsinaisia syötäviä ei ole vielä näkyvissä, liekö niitä tulossakaan. Lannoitus on hoidettu, kastelu tapahtuu sopivan lämpöisellä vedellä, ilmankosteus on niin täydellinen, kuin nyt parvekekasvihuoneessa voi olla.

Vaan mahtaakohan pölytyksessä olla ongelmaa?! Tomaatti kun ei oikein paukauta punaista osaa ilman hyönteis- tai tuulipölytystä. Pitänee täristellä tukilankoja niin, että heteiden siitepölyhiukkaset varisevat emin luotille.


Paahdetut valkosipulitomaatit

kirsikkatomaatteja

valkosipulinkynsiä
oliiviöljyä
suolaa pippuria
basilikaa
hunajaa
korppujauhoja

juustoa

Halkaise tomaatit. Aja loput aineet tasaiseksi lukuunottamatta korppujauhoja. Älä välitä määristä, anna mennä vaan. Lisää korppujauhot ja sekoita. Laita tomaatit vuokaan vieretysten ja lusikoi päälle tahna. Peitä juustoviipaleilla. Paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia.

3 kommenttia:

  1. Omani tekevät reippaasti tomaatteja vaikka tyydyinkin vaan täristelemään lankoja hiukkasen. Kahdessa taimessa taitaa olla jo jotain viisitoista tomaattia tulossa, ekat jo kohta kypsiä. \o/ Länsiparvekkeella lasituksen takana kukkapurkissa kasvatettuja. Vettä ja jotain kukkaravinneliuosta olen niille tyrkkinyt.

    VastaaPoista
  2. No nyt alkaa näyttää paremmalta. Ainakin kukkaa pukkaa siihen malliin.

    VastaaPoista
  3. Maalauspensselillä saa myös ok tuloksia :) Siis semmosella pienellä taiteiluun tarkoitetulla.

    VastaaPoista