12.6.2009

Miumaukas

Alkuruoaksi: Kesä ja yö
Pääruoaksi: Sinä olet hän
Jälkiruoaksi: Jossain

Kyllä, olen täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

--------------
Inkivääriä on mukava lisäillä kesällä juomiin, se vii lentää tai ei, eisen väli ä olé. Hyvältä se silti maistuu. Joskus veivasin intialaista nimbu pania, sitruuna-inkiväärijuomaa, joka pani napakarvat aaltoilemaan. Herkkua sekin, mutta ei ole tähän aikaan raparperin voittanutta.


Raparperi-inkivääri-limemehnutin

3 litraa vettä
3 litraa raparperia pilkottuna
1 cm inkivääriä pilkottuna
2 limen mehu
6-7 dl sokeria


Kiehauta vesi, lisää raparperit, inkivääri ja limemehut. Anna kiehuilla hiljakseen 20 minuuttia. Lisää sokeri parissa erässä ja poreiluta 5 minuuttia. Jos haluat suoraan juotavaksi kelpaavaa, vähennä sokerin määrää. Sihtaa romppeet pois. Ideana on, että tämä on makiaista, jota voi sitten laimentaa vedellä.

Väliruoaksi:


Vaan mikä on kaikkien alkoholittomien kesädrinksujen äiti? Ennen se on ollut jotain ihan muuta, mutta nyt kun tietää paremmasta, ei pysty tyytymään. Täysin pyyteettömästi kehotan kaikkia valmistamaan tätä, tai jos ette jaksa, niin kutsunkin kaikki lukijani 12.6.2009 klo 19.15 maistamaan tätä urbaanin jokiloftinäköala-asuntoni verrattomaan ulkoilmahuoneeseen. Harmi ettette ehtineet, toisella kertaa sitten:


Miumaukas

puolet raparperi-inkivääri-limemehnutinta
puolet kuplivaa villivadelmaa (bonaqua)

Tuloksena täydellinen kesäjuoma, jonka mielelläni ristisin nimellä Miumau, mutta se on jo valitettavasti varattu. Oikeastaan tämä onkin paljon parempi.

3 kommenttia:

  1. Kauanko tuo raparperilöllä säilyy?

    VastaaPoista
  2. Ei haisuakaan. Mun kaapissani ehkä vielä noin päivän, yks kannu jäljellä.

    VastaaPoista
  3. Ei säilynyt pitkään meidänkään kaapissa. Kaksi päivää taisi mennä. Toimii loistavasti näillä keleillä!

    VastaaPoista