13.8.2007

Jos voin unelmoida


Appelsiini ja mansikka sopivat yhteen kuin Elvis ja Presley, kun tuloksena on Elvis Presley. Levylautasella tänään siis If I can dream, johon olen pahasti viimeisen viikon aikana mieltynyt. Syy: tuntematon.


Mansikka-appelsiinituorejuustokakku

250 g suklaakeksejä
100 g margariinia

6 liivatetta
200 g appelsiinituorejuustoa
1½ dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
½ sitruunan mehu
hyppysellinen kanelia
3 rkl ananasmehua
2½ dl kuohukermaa

tuoreita mansikoita

----
pakastemansikoita
1½ rkl vettä
½ dl sokeria
----

Sulata margarini löysähköksi ja kaada se murskattujen keksien sekaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja leikkaa ylimääräiset paperit pois. Taputtele keksi-margariiniseos leivinpaperin päälle tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin.

Liota liivatteita n. 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu, sokerit ja kaneli kulhossa. Vatkaa kermavaahto löysäksi ja nostele se kevyesti kulhoon muiden ainesten joukkoon. Liota puristetut liivatteet kiehuvaan ananasmehuun ja kaada se seokseen ohuena nauhana koko ajan varovasti sekoittaen. Kippaa täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne puoliksi. Asettele kakun päälle.

Tee kastike pakastemansikoista, vedestä ja sokerista. Heitä kaikki tulelle, keittele hetki ja poraa sauvalla tasaiseksi. Tarjoa kakun kanssa.


9 kommenttia:

  1. Ihana kakku. Elviksen kappale oli ennestään ihan tuntematon, mutta tosi hyvä. Jatka vaan kappaleiden laittamista, se on mukavaa.

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs on herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  3. Juuri mietin että uuniton juustokakku ois ehkä näillä ilmoilla aikasta hyvä idea... Kuulostaa varsin ihanalta versiolta.

    VastaaPoista
  4. Ansku: Elvis on tietty hyvä, onhan tuo kuningas. Mukavaa se on minustakin.

    M & Deinin: Herkkua se olikin. Sen verran kuuma ilma oli, että päätin täydellisen sulamisen pelossa tuoda kakkelin syötäväksi kylmä-kallejen helmoissa. Se olikin huomattavasti parempi idea kuin kotitekoisessa vesiliukumäessä laskeminen ja vielä sen jälkeen useita metrejä ruohikolla mahallaan :) Pojat on poikia ja vähän tytötkin...tyttöjä.

    VastaaPoista
  5. Haluaa kuulla lisää vesilukumäestä!!

    Kakkukin näyttää syötävän hyvältä ja varsin raikkaalta.

    VastaaPoista
  6. Tämäpä oli hyvää! Kiitos reseptistä. Juuri sopivaa tyttöjen mökkireissukakkua, vaikka Pihlajakosken kyläkauppa pettikin odotuksemme tuoreiden mansikoiden suhteen. Lorautimmekin sitten hiukkasta reilummin mansikkikastiketta :)

    VastaaPoista
  7. Erittäin hyvää kakkua oli ja kaikki meni ensiistumalta viidellä hengellä :) Teen takuulla vielä uudestaa.

    VastaaPoista
  8. Tirri: Ei vesiliukumäestä sen enempää!

    Aimo & Hipsu: Kakku taitaa olla varsinkin tyttöjen makuun, vaikka kyllä se taitaa karvaisemmallekin osalle kelvata. Meidän porukalla taisi riittää kymmenelle.

    VastaaPoista
  9. Oi oi, tämä oli aivan loistava kakku,nam! Kiva, että laitoit reseptin tänne! Ja mitä Elpan musiikkiin tulee: Ei sen voittanutta ole.

    VastaaPoista