3.5.2007

Paahdettua pinjaa


Tämä erinomainen leipä on kokkiystäväni Chef Rinkulan käsialaa. Sitä leivottiin vappuaaton appeeksi yrttiyttämään ruokapöytää. Kokkiviinien lomassa tuotos tosin unohtui hieman liian pitkäksi aikaa uuniin, mutta ei se kyllä haitannut. Taisi olla puolisen tuntia.

Pinjansiemen-pestoleipä
vehnäleipätaikina, johon lisätty kunnon loraus oliiviöljyä
pinjansiemeniä
basilikaa
pestoa
Kohota taikinaa 30 minuuttia liinan alla ja kauli sitten ½cm-1cm paksuiseksi suorakaiteeksi. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla. Levitä ohut kerros pestoa taikinan pinnalle. Kaada pinjansiemenet taikinan päälle ja revi mukaan muutama lehti basilikaa. Nyt taikinan voi joko rullata tai taittaa. Kuvan leipä on tehty taittamalla. Eli taita vasen reuna ensin toista reunaa kohti hieman keskustan yli ja taita toinen reuna sitten taitetun osan päälle. Käännä leipä sitten toisin päin. Sulje päät vielä litistämällä taikinan reunoja tiukasti yhteen. Pistele haarukalla leivän päälle muutama höyryreikä. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin ruskea.

11 kommenttia:

 1. Tätät voisikin joku päivä kokeilla...

  VastaaPoista
 2. Tuo resepti vaikuttaa todella hyvältä! Muutenkin olen täältä saanut hyviä vinkkejä aikojen kuluessa, vaikken ole tainnut kommentilla heittää...

  P.S. Aion lisätä sinut blogini linkkilistaan. Ilmoitathan, mikäli sinulla on jotain sitä vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköistä, täytyy joskus kokeilla.. pinjansiemieniä kun tulee usein ostettua jotain, yleensä vuohenjuustoruokaa varten, ja sitten niitä on liikaakin kaapissa..

  VastaaPoista
 4. Voi miten herkullisen näköinen leipä...

  VastaaPoista
 5. Päitsyli ja gloria lisätty linkkilistaan ja minuthan saa linkittää tai jättää linkittämättä.

  Pinjansiemenissä on muuten se hyvä puoli, että eiköhän ne jonkin aikaa säily kaapissakin. Joten ei paniikkia Gloria :D

  VastaaPoista
 6. tämä näyttää tosi hyvältä! en vain ole varma, olenko allerginen pinjansiemenille :D

  juu, olenkin jossain tv-ohjelmassa nähnyt tehtävän juuri esittämälläsi tavalla cannelloneja. minä kyllä tykkäsin tuosta ohjeesta, tosin paprikan jos ois kokonaan laittanut niin ne mahdolliset viimeiset ehjätkin putket olisivat täyttyneet eikä olisi ollut niin lihaisa lopputulos.

  VastaaPoista
 7. Cebic: Pestossahan on muutenkin pinjansiemeniä, eli aiheuttaakos pesto pelkillään mitään?

  VastaaPoista
 8. Säilyyhän ne, mutta sitten ei kaupassa kuitenkaan muista että kotona on avattu pussi ja ostaa lisää.. =) Vaikka kivempihan se niin päin on, harmillisempaa on luulla että niitä löytyy ja sitten joutua uudelle kauppareissulle..

  VastaaPoista
 9. Pestofriikkikin innostuu nyt kertalaakista leipomaan - tää on kiva ohje - kiitos ja hyviä jatkoja Turkkusse!

  VastaaPoista
 10. hei! onkohan sinulla kertoa jokin hyvä vehnäleivän ohje vielä tähän kyytipojaksi?

  VastaaPoista