25.5.2007

Pieni askel kaupan hyllylle, iso askel viljelijän pyllylle

Kuvan © Reilun kaupan edistämisyhdistys ry
Dansukkerin ruokokidesokerilla on kansainvälinen Reilun kaupan merkki. Dansukker kertookin, että tuotteen ostaminen parantaa perhetuottajien ja työntekijöiden työ- ja elinoloja kehitysmaissa: Reilun kaupan kantava ajatus.

Toukokuun ruokahaasteen ideana on siis tällä kertaa Reilu kauppa. Mitäpä muuta olisikaan voinut odottaa tuolta kansakuntien humaanin vihreältä hyväntekijältä, huhtikuun ruokahaasteen voittajalta, Ylimuulilta. Aihe on sinänsä ajankohtainen, että tälläkin hetkellä vietetään Reilun kaupan viikkoja. Turussa Reilu kauppa on mukana myös tulevana viikonloppuna järjestettävillä pyhästi yksinkertaisilla Kirkkopäivillä.

Osallistun tällä omenaisella ohjeella toukokuun ruokahaasteeseen.


Omenahurmuri (3 annosta)

3 omenaa
80 g voita
½ dl Dansukkerin ruokokidesokeria
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl kookoshiutaleita
2 kevyesti rouhittua piparkakkua


Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Voit myös kuoria, mutta kuoresta annokseen saa kivaa väriä. Sulata kattilassa voi, lisää ruokosokeri, kardemumma, kaneli, vanilliinisokeri ja kookoshiutaleet. Vuoraa vuoka foliopaperilla ja laita omenaviipaleet siihen. Kaada voikastike viipaleiden päälle ja sulje folio. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Avaa folio ja lisää päälle piparkakkurouhe. Voit valmistaa annoksen myös grillissä kätevästi sillä aikaa, kun syöt pääruokaa. Kunhan et syö liian nopeasti :) Grilliin kannattanee laittaa tuplafolio, sillä neste on kova tyyppi karkailemaan.

Erityisen hyvältä omenat maistuvat kinuskin ja vaniljajäätelön kanssa. Ja nyt kun kerran on valmiina ruokosokeria, niin siitä ja kermasta saa kätevästi tehtyä kinuskia.

Kinuski

½ dl sokeria
½ dl Dansukkerin ruokokidesokeria
1 dl kermaa
pieni nokare voita

Keittele sokereita ja kermaa kattilassa ja hämmentele koko ajan. Aineet tiivistyvät hiljalleen kauniin ruskeaksi kinuskiksi. Kiillota kinuski lopuksi nokareella voita.

2 kommenttia:

  1. Moi Polkkapossu!

    En ole ennen jättänyt jälkeä itsestäni, mutta käyn täällä aika usein. Kiitos hyvistä ohjeista. Tämä omenaherkku valmistui viikonloppuna ja oli suussasulavaa. Jäätelö kun meni siinä siivellä niin tosiaan suli suussa :D Kävin äänestämässä sinua.

    VastaaPoista
  2. No moi Ulpukka!

    Kiva että nyt rohkenit jättämään jäljen. Ja kiitos äänestä. Niitä tarvitaan :D

    VastaaPoista