23.5.2007

Juhlahumua portilla


Lupasin blogittaa viikonlopun mökkireissulla valmistamani kastikkeen. Jotkut sitä jo kyselivätkin, toinen kommenteissa ja toinen sähköpostissa. Jälkimmäiselle lupasin raapustaa ohjeen ennen hänen viikonloppuna vietettäviä syntymäpäiviään. No niin, ehdit vielä testaamaankin tämän ennen hillittömän hauskojen heliumsynttäripallojen virittämistä.

Tähän väliin peukalo ylös Portin Sauce Demi-glace Kastikepohjalle ja koko kastikeryppäälle. Ei tuota tuoteperhettä ole turhaan valittu vuoden 2007 tähtituotefinaaliin. Perusmaut sopivasti kohdallaan.


Metsänhengen juhlakastike sarvipäille ja muillekin hönniäisille siis ristakastike

2 dl demi-glacea (Portin)
3 dl punaviiniä
1 omena
2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
7 katajanmarjaa
2 tl rosmariinia
mustapippuria myllystä
2 rkl puolukoita
2 rkl voita
(suolaa, sokeria)
maizenaa


Kiehauta kattilassa demi-glace ja punaviini. Kuori omena, leikkaa se perinteisiksi omenapiirakkaviipaleiksi ja heitä kattilaan. Keittele omenaa liemessä 5 minuuttia. Lisää mustaviinimarjahyytelö, murskatut katajanmarjat, rosmariini ja hieman pippuria. Anna muhia taas hetki. Lisää puolukat. Pyöristä kastike vielä lopuksi voilla. Tarkista suola ja sokeri. Suurusta maizenalla.

6 kommenttia:

  1. Lasketaanko hönniäisiksi metsälinnut vai ovatko liian mietolihaisia tuon kastikkeen seuraksi =)?Hirvenpaistia kyllä pakastimessa olisi mutta niin on lintuakin.

    VastaaPoista
  2. Heh. Voisin olettaa, että toimii metsälintujen kanssa aivan hyvin. Kokemus näistä jää kyllä aika minimaaliseksi. Voihan sitä lurauttaa vielä vaikka aavistuksen kermaa joukkoon pehmentämään.

    VastaaPoista
  3. Tämä meni muuten oikein hyvin myös possun sisäfileen kanssa. Tein kastikkeen, paistoin pihvit lähes kypsiksi ja sitten laitoin pihvit uimaan tähän kastikkeeseen. Oli tosi hyvää!

    VastaaPoista
  4. Jätkä pihtaa! Missä on teikän haastepostaus?!?!? Huomiselle suuret odotukset nyt sitte että paree lunastella ne.

    VastaaPoista
  5. Hyvältähän tuo kastike tosiaan näyttää.. Olen tehnyt ennen punaviinipohjaiset kastikkeet ihan alusta asti, mutta täytyypä joskus testata kastikepohjallakin. Ja kukakohan sitten ampuisi minulle hirven.. ? =)
    Linkkaan myös sivullesi, päivittelen tässä listaani..

    VastaaPoista