20.5.2007

Ei niitä missään kasva

Kävin lähes täydellisessä maastossa Sauvon mökin lähituntumassa kuikuilemassa, josko löytyisi korvasieniä. No eipä löytynyt, peurojen papanoita kyllä rekkalasteittain. Tai voi olla, että ne olivat hirvien, mutta peurojen kuulostaa huomattavasti sankaritarinaisemmalta. Olin lupautunut tekemään anopille ja hänen kauniille tyttärelleen alkuruoaksi korvasienikeittoa, joten varasuunnitelmana minulla oli purkillinen kyseistä sientä kassin pohjalla. Hyvä niin, ei tullut tappiomielialaa. Ohje löytyykin täältä; tosin nyt laitoin paljon vähemmän kermaa ja korvasin sitä maidolla ja käytin vain 1/3 pekonista.

Pääruoan, eli hirven ulkofileen kanssa, tein salaattia ja aikas nannaa punaviinipohjaista omena-puolukkakastiketta. Kastikkeen polkkaan vasta seuraavassa kirjoituksessani. Jälkkäriksi valmistin foliossa grillattua omenaa, joka lillui kookoshiutale-voi-sokeri-kaneliliemessä, kinuskikastiketta ja vaniljajätskiä. Senkin bloggaan sitten tulevaisuudessa. Mutta nyt tuo kesäinen salaatti. Hyvä muuten että pysyi pöydällä, sen verran kova tuuli oli. Siispä...


Trombisalaatti

rucolaa
jotain erikoissalaattia
paahdettuja pinjansiemeniä
1 prk säilykepäärynöitä kuutioituna
aurinkokuivattuja tomaatteja halkaistuna
ruohosipulia
aurajuustoa murusteltuna


Kaikki ainekset vaan sekaisin ja kastikkeeksi punaviinietikkaa, oliiviöljyä ja loraus päärynöiden lientä. Päälle vielä muutama rouhahdus mustapippurimyllystä.

14 kommenttia:

  1. Ammuit sit hirven kun et löytänyt korvasieniä :-)

    VastaaPoista
  2. Sun täydellinen korvasienimaasto näyttää hyvältä maastolta. Ehkä vähän kuivalta, ei oikein kuvasta näe. Salaatti oli varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  3. Uskaltaakohan trombisalaattia edes syödä, kun voi itsekin lähteä lentoon :D Ei vaan, päärynöiden olemassaoloa ei muista tai niitä ei ymmärrä laittaa salaatteihin. Aurajuuston kanssa ne maistuvat erityisen hyvältä. Tämä salaatti maistuisi varmasti jonkun kotigrillissä tehdyn pihvin kanssa. Coleslawsi teinkin jo viikonloppuna ja se oli hyvää grillatun possun kanssa.

    VastaaPoista
  4. No en kai nyt sentään hirveä ampuis. Mukavaa pörröturkkia. Syöminen on sitten eri asia.

    Olet Jenna oikeassa. Kuivaa siellä olikin. Ehkä siinä syy.

    Annu: Niin, päärynöitähän oli siinä coleslawssakin. Onko kipinä iskenyt?

    VastaaPoista
  5. Kuulostipas herkulliselta. Koskas polkkapossu kokkaa meidän perheelle? Josko siltä anopin kauniilta tyttäreltä tulisi kutsu tässä kesän mittaan vaikka grillailemaan? Voi myös kutsua itsensä tänne grillailemaan :)

    VastaaPoista
  6. Kastike kuulostaa hyvältä, naputelepa vaan ohjetta kehiin.

    Hmm, sienimetsällä jo.. näin pohjoisessa ei vaan taida kasvaa mitään, minkä tuntisin ulkonäöltä.. sieniä siis..

    VastaaPoista
  7. Piti tulla heti perumaan puheeni, kasvaahan tätäkin koko maassa.. Googlettamalla asiat ihmeesti selviävät =)

    VastaaPoista
  8. Anssi moikka. Siistiä, hei tarviskin pitää joku grillisessio. Meiät saa aina pyytää kyläileen. Ollaan niin häveliäitä, ettei sitä kehtaa itteensä kutsua. Ja tosiaan Sauvossa on mökki, niin vois sitä sinnekin vaikka jossain vaiheessa piipahtaa. Olis kyllä hirmusen mukavaa...

    VastaaPoista
  9. Niin ja joo. Glorialle kyllä tulee se kastike. Ehkä jo huomenna :D

    VastaaPoista
  10. Vinkki: jos hakkuuaukeilla ym. on kuivaa, kannattaa korvasieniä katsella ojien pientareilta ja seinämistä.

    VastaaPoista
  11. Herkulliset ainekset salaatissa.

    VastaaPoista
  12. Vielä kun olis löytänyt ne ojat. No löysin kyllä keskeltä hakkuuaukeaa yhden, jonka reunustoja seurailin, mutta ilman tulosta sekin.

    VastaaPoista
  13. Onkos kukaan koskaan yrittänyt korvasienien kasvatusta? Mietin vaan että näinköhän se oikeasti onnistuu.

    VastaaPoista
  14. En ole itse koittanut, mutta huhuja aina silloin tällöin kuuluu.

    VastaaPoista