27.2.2007

Suklaafondantit

Ettei menisi homma ihan purnaamiseksi, voisi välillä tehdä jotain hyvääkin. Alkuperäisenä suunnitelmana oli tehdä suklaafondanteja ja syödä niitä Ben & Jerry-kirsikkajäätelön ja mustikoiden kanssa. Valintatalosta oli kuitenkin kyseinen kirsikkajäde loppu, joten syötiin sitten mustikkajäden kanssa. Ei hassumpaa silti ;) Olen kyllä ennenkin blogittanut tämän ohjeen, mutta se oli vanhan blogin aikoja se. Enkä näköjään siirtänytkään sitä tänne muuttovaiheessa, vaikka luulin niin.

Suklaafondant (5 pientä vuokaa)

80 g sokeria
100 g voita
2 munaa
70 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
130 g suklaata
Veivaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon munat ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja heitä sokeri-voi-munaseokseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon. Voitele pienet vuoat ja jaa taikina niihin. Paista 180 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Tarkoituksena on, että fondant jää sisältä valuvaksi. Anna fondantien olla hetki, ennen kuin otat ne pois vuoista. Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.
Fondantit voi muuten myös pakastaa vuoissaan, joten niistä saa hyvän ja helpon jälkkärin ilman isompaa sähläämistä. Jäisenä vaan suoraan uuniin ja paistoaika n. 18-20 minuuttia. Kannattaa ehkä ensin kuitenkin kokeilla oman uuniin lämmitysaika, ennen vieraille tarjoamista.

4 kommenttia:

  1. nami nami:) näyttää hyvältä:) se ben& jerry kirsikkajäätelö on muuten aivan ihanaa,sitä pitää olla aina pakkasessa:)

    VastaaPoista
  2. mitä mitä,onko valintaladossa tuommoistakin jäätelöä myynnissä,enpä ole koskaan huomannut =(
    hyvännäköiset suklaafondantit muuten ;)

    Asiasta toiseen,mikäs se dieetti olikaan jolla pudotit painoa 12 kiloa??(luin jostain blogista,mutta kun näitä on niin paljon,en enään jaksaisi/viitsisi etsiä mikä blogi se oli);0D

    VastaaPoista
  3. Vähähiilarinen. Helppoa kuin heinänteko :) Enkä ollut edes oikeastaan dieetillä. Katselin vaan miten hiilarien vähentäminen vaikuttaa..

    VastaaPoista
  4. Pakko kommentoida, vaikka onkin jo menneen talven lumia. Fondant oli törkeen hyvää, kun laitoin taikinan sisään palasen banaania ennen uuniin menoa! (Tosin ainahan fondantit on törkeen hyviä....)

    VastaaPoista