23.2.2007

Färsaarten Sihi-juomaa

Pepsi Cola myy lähes kaikkialla huonommin kuin Coca Cola, mutta esimerkiksi suomalaisissa ravintoloissa niiden myynti on aika samaa luokkaa. Tämä tosin johtuu Hartwallin erittäin suuresta markkinaosuudesta. Pepsi on lanseerannut markkinoille vaikka mitä kevytjuomiaan. Jos minulta kysytään, niin nuo lanseeraukset maistuvat enemmän kakilta kuin Kaki itse. Onneksi minulta ei kysytä. Muuten Pepsi on kyllä oikein hyvää. Olen jopa yrittänyt opetella Maxin juojaksi, mutta eipä vaan onnistu.

Pepsi Cola kehitettiin 1898 Yhdysvalloissa. Siitä kertoo juoman väritkin: valkoinen, sininen ja punainen. Voi tosin olla, että Pepsi-yhtiö onkin salaa färsaarelaisten omistuksessa: Färsaaret nimittäin muodostuu 18 saaresta, joista 17 on asuttuja. Tuolta asumattomalta saarelta on löytynyt miljoonittain erilaisia Pepsi-tölkkejä ja sitä pidetäänkin Pepsi-tölkkibongaajien paratiisina. Färsaarten eläimistö on tölkkejä lukuun ottamatta harvalukuinen, mutta lampaita saarilta voi tavata 70 000 nutia. Ihmisiä on vain vajaa 50 000. Ehdottaisinkin, että Joensuu lahjoitettaisiin Tanskalle ja tehtäisiin siitä Färsaarten itsehallintoalueen osa. Liperin voisi heittää siinä kaupanpäällisiksi. Näin Färsaarillakin olisi enemmän ihmisiä kuin lampaita, joka on sentään mielestäni erittäin tärkeää.

Ystäväni Chef Young Chefin käsialaa on seuraava cajunkastike, jossa Pepsi on olennainen osa. On muuten varsin maistuva kastike etenkin kanafileiden kanssa.


Cajunkastike

1 tl currya
½ tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl oreganoa
½ tl rakuunaa
½ tl timjamia
½ tl basilikaa
½ tl kanelia
1 tl valkosipulimurskaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
kypsä banaani
6 dl Pepsi Colaa
1½ dl demi-glacea
2 dl kermaa
reilu nokare voita
maizenaa


Mittaa mausteet ja valkosipulimurska kattilan pohjalle ja freesaa niitä muutama minuutti öljyssä, niin että maut pääsevät valloilleen. Lisää tomaattipyree ja freesaa taas hetki. Murskaa haarukalla kypsä banaani ja lisää kattilaan. Kaada mukaan demi-glace ja kaksi pulloa pepsiä. Ja tämän pitää olla sitten ehdottomasti Pepsiä eikä mitään Pepsi Maxia. Keittele jonkin aikaa. Lisää lopuksi kermaa ja reilu nokare voita. Suurusta maizenalla.

6 kommenttia:

  1. En ole oikein tajunnut, miksi nuo virvoitusjuomavalmistajat yrittävät tuota kevytjuomakehitystä tuollaisella absoluuttisella sokerinkieltolinjalla. Luulisi, että olisi helpompaa ensin kehittää hyvänmakuinen juoma, jossa sokeria olisi vaikka 50% normaalista. Sitten voisi vaikka pyrkiä 20% jne. Ei juustovalmistajatkaan yritä valmistaa rasvatonta juustoa, saati margariinivalmistajat rasvatonta margariinia.

    VastaaPoista
  2. Käykös tuohon Coke?

    Kyselee Kola-Ola (jonka hiihtoloma alkaa parin tunnin päästä!!!)

    P.S. Ajattelin muuten käyttää reseptejäsi tänään, kun on kulunut viisi vuotta Tuomiokirkon juhlista. Kiitokset avusta jo etukäteen:)

    VastaaPoista
  3. Vau! Ensimmäistä kertaa harkitsen kolajuoman ostamista ja minähän en niitä juomia juo! Todella hyvän kuuloisen ohje, kiitokset! Kunhan vielä pääsen maistamaan niin saat makupalautettakin... :)

    VastaaPoista
  4. Vai että Liperiin olisi äijä koskemassa Suur-Liperiin. Tämä vaatinee vastineen. Vapise ja odota sitä...

    VastaaPoista
  5. Cele: Silmiini sattui muuten tv:ssä juuri kevyiden kolajuomien sokkotestivertailu. Voittaja oli Coke Zero. Eipä maistunut sekään minulle.

    Olsa-Bolsa: Ei muuten tosiaankaan sovi, että heität Cokea sekaan! Jyrkkä ei.

    Piua: Mitä? Et juo kolajuomia. Kuten jo joskus muinoin blogitinkin, kokishan on mustaa kultaa.

    Kirjeenvaihtaja: Turha mekkaloida siellä susirajan takana. Vaakunat on jo vaihdettu ja pysyvästi :)

    VastaaPoista
  6. Olen suuresti samaa mieltä, että Liperin voisi liittää Färsaariin. Joensuu sentään saa jäädä paikalleen ja jatkaa voittokulkuaan kohti susirajan ainoaksi asutuskeskukseksi.
    Kastike itsessään näytti erittäin hyvältä, mutta minä en pidä Pepsistä. Sen takia en halua Färsaarillekaan!
    Ja normicolajuomat maistuu kukkamullalle, lightia sen olla pitää.

    VastaaPoista