6.7.2006

Selkärangatonta kastiketta

Pitäisi kai hommata uusi puhelin, kun vanha nuhainen nokialaiseni ei enää kauaa jaksa pelittää. Elisalla näkyi olevan sen verran hyvä tarjous, että voisin vaikka harkita. Liittymä + puhelin + puheaikaa... reilu 20€ kuussa. Ei paha, kun puhelinlaskuni muutenkin ovat niillä main. Mutta minkä puhelimen sitten valitsisin: Nokian n70 vai Samsungin simpukka. Tekeekin yhtäkkiä hullusti mieli simpukoita, joten unohdan puhelinkaupat, pesen pienet kätöseni ja vedän essun lanteille. Hips don't lie.


Nilviäiskastike pastalle
(2 annosta)



öljyä
1 sipuli
1 dl kuivaa omenasiideriä
2 dl kasvirasvasekoitetta 7% (tai kermaa)
1/3 kalaliemikuutio
ripaus valkopippuria
10 kpl valkoista tankoparsaa purkista
½ prk säilykesimpukoita
2 rkl voita
(makeaa thaichilikastiketta)

Freesaa pilkottu sipuli kattilassa öljyssä. Kaada kattilaan omenasiideri ja anna kiehua muutama hetki. Lisää kasvirasvasekoite, kalaliemikuutio ja valkopippuri. Leikkaa tankoparsat kahtia ja lisää kattilaan. Lisää simpukat ja voinokareet. Kun voi on sulanut, kastike on valmista. Tarkista suola. Lisäsin vielä korkillisen makeaa thaikastiketta, mutta sen olisi voinut yhtä hyvin unohtaa. Jos kastike on mielestäsi liian löysää, suurusta maizenalla. Kauhoin kastikkeen kurkkuuni ruispastan kytkykauppana.

4 kommenttia:

  1. Oletpa söpö ankkapuvussa. ;)
    Sipulin grillausohje kuulostaa hyvältä. Sitä voisin kokeilla. Ankat on liian hienoja juttuja näin vaatimattomalle kotikokille. Ja mikä siinä nilviäissanassa oikein tökkii?

    VastaaPoista
  2. Hih. Kiitos. Ehkä se en olekaan minä.

    Ei ankat niin hienoja ole. Kokeilemaan vaan. Ei ole yhtään vaikeampaa kuin pitsan vääntäminen.

    Ja olet kyllä oikeassa nilviäis-sanan kanssa. Sen takia laitoinkin tuon nimeksi. Simpukkakastike ei kuulostanut läheskään yhtä brutaalilta.

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Kivat sivut ja mielenkiintoisia ohjeita.Mutta minulla on kysymys?
    Mistä sitä pistaasisuklaata saa? ja toinen, myydäänkö Suomessa pistaaseja ilman suolaa? jos niin missä?
    Asustelen Pirkanmaalla.
    herkkusuu kysyy

    VastaaPoista