30.7.2006

Ankoilla on elastinen ruokatorvi

Hans Välimäen mielestä pakkosyötettyjen lintujen maksa on käyttökelvotonta, sillä syöttömenetelmän takia maksaan tulee repeämiä. Hans saattaa varsin hyvin olla oikeassa. On kieltämättä aika karua, että ankkoja ja hanhia syötetään pakkosyöttösuppiloilla hyvin tarkkaan valitulla ruokavaliolla, jonka ansiosta ankat voivat jopa tuplata elopainonsa. Ei ihme, että eläinokeusjärjestöt ovat puuttuneet asiaan. Tosin Amerikan eläinlääketieteellisen liiton mukaan menetelmä ei ole linnulle vahingollinen. Eipä. Kurkku auki, lihoiksi ja maksoiksi. On se hyvä, ettei allekirjoittaneella ole yhtä elastinen ja paljoon ruokaan pystyvä ruokatorvi. Chicagossa kaupunginvaltuusto päätti äänin 48-1 kieltää ankanmaksan syönnin sakon uhalla: sakko 500 dollaria. Laki tuli voimaan kesäkuun lopussa, mitä ennen ankanmaksan myynti kasvoikin huippulukemiin, kun ihmiset halusivat vielä runtata napoihinsa viimeiset maksasiivut.

No niin mutta minäpä ostin ankanmaksapateeta ihan vaan sen takia, että piti kapinoida Välimäkeä vastaan. Ei vaan... stokkalla iski silmään pieni mutta riittoisa paketti kyseistä tuotetta hintaan 2,50€. Purkin kyljessä luki, että kyseisiä ankkoja ei ole pakkosyötetty suppiloilla, vaan niillä on ollut erittäin lokoisat oltavat. "These ducks have experienced very comfortable life". No sehän lähti siltä istumalta mukaan, vaikka en edes mennyt istumaan. Ostin myös muutaman kokojyväsämpylän, jonka päällä pateen sitten naatiskelin. Ja seuraksi tein tällaisen salaatin.


Salade aux melon d'eaujäävuorisalaattia ja jotain erikoissalaattia
banaania
vesimelonia
mozzarellaa
valkosipulinkynsiä
oliiviöljyä
pippurirouhetta
juoksevaa hunajaa

Revi salaatit ja laita alimmaksi lautaselle. Kokoa päälle vesimelonin palasia ja banaanisiivuja. Tee valkosipulista ohuen ohuita siivuja ja heitä mukaan. Pinon päällimmäiseksi sitten kunnon siivu mozzarellaa ja sen päälle oliiviöljyä, pippurirouhetta ja juoksevaan hunajaa. Ja tämä siis syödään ankanmamaksepateeleipästen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kiinnostava salaatti. Olen vasta vanhoilla päivilläni löytänyt banaanin salaatteihin. Ja huomannut sen sopivan hyvin rucolan kanssa. Koitahan jos et vielä ole...

    VastaaPoista
  2. Yksi lemppareistani on salaatti, jota höystää banaani, rucola, valkosipuli, mozzarella ja pesto. Samoilla linjoilla ollaan siis :)

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista