8.7.2006

Aurabroileria, peruna-omenaröstejä ja suppilovahverokastiketta

On mukava kokkailla, kun ulkona on niin kylmä.

Röstiperunoita tulee hyvin harvoin tehtyä, mutta tänään jostain syystä niitä oli pakko saada. Röstihän on lähes Sveitsin kansallisruoka ja samantapaisia systeemeitä löytyy vaikka mistä: Koreasta löytyy Kamja jeon, eräänlainen perunasta ja sipulista valmistettu perunakakku. Juutalaisilta tunnetaa perunalatke. Oikeaoppiseen röstiin ei laiteta kananmunaa, sillä perunan oma tärkkelys toimii hyvänä sideaineena. Minä nyt muuten vaan lisäsin. Ajattelin tehdä myös hieman erilaisia röstejä, joten lisäsin mukaan vielä raastettua omenaa. Sitä olisi voinut raastaa vaikka enemmänkin, niin olisi omenan hapokkuus päässyt paremmin esiin. Röstin voi valmistaa monilla eri tavoilla. Minä esikeitin pottuja hieman, sillä tällöin valmis rösti imee kastiketta paremmin itseensä. Aivan yhtä hyvin röstin voi valmistaa myös raa'asta raasteesta.

Seuraavasta ohjeesta tulee ruokaa kahdelle.


Peruna-omenaröstit

2 isoa perunaa (jauhoista)
1 omena
1 muna
currya
suolaa
oliiviöljyä

Keitä perunoita n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä, kuori ja raasta. Raasta myös omena. Lisää raasteen joukkoon 1 muna, mausteet ja tippa oliiviöljyä. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta 4 röstiä ja paista pannulla voissa väri molemmille puolille. Kypsennä valmiiksi uunissa.


Aurabroileri

2 kypsää broilerin rintafilettä
aurajuustoa
rasvatonta majoneesia
persikkaa kuutioituna

Halkaise rintafileet vaakasuunnassa kahtia. Asettele uunipellille kaksi filepalaa hieman limittäin. Sekoita aurajuustosta ja majoneesista kuorrute ja laita sitä reilu lusikallinen filepalojen päälle. Tee toinen samanlainen. Laita pelli uuniin, niin kauaksi aikaa, että kana on lämmennyt ja kuorrute mukavasti sulanut. Minuutti ennen kuin otat kanan pois, laita vielä kuorrutteen päälle muutama persikkakuutio.


Sienikastike

suppilovahveroita/herkkusieniä tai mitä sattuu löytymään
1 sipuli
2 dl Valion kolmella juustolla maustettua ruokakermaa

Paista sieniä hetki ja lisää sipuli. Paistele hetki ja lisää kerma.


Asettele lautaselle alimmaiseksi hieman sienikastiketta. Nosta sen päälle kaksi röstiä ja nosta niiden päälle lastalla rintafilepala-kuorrutehässäkkä. Koristele vaikka basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti