9.7.2024

Raparperichutney thaibasilikalla

Aiemminkin on tullut tehtyä raparperichutneya, mutta koska se on niin herkullista, otetaanpa tähän vielä hieman päivitetty versio. Ja nythän on juuri se aika vuodesta, kun häntä kuuluu valmistaa. Hännän lisäksi voit valmistaa myös chutneya.

Mausteita voi heitellä aika randomistikin, hyvää tulee joka tapauksessa. Pääasia, että niitä on reilusti. Tässä kuitenkin viitteellistä ohjeistusta. Eikä haittaa jos jotain mausteista ei olekaan. Esim. thaibasilikaa on harvalla ryytimaallaan. Thaibasilika on hennosti makea, siinä on selvästi aniksen makua ja ehkä hitusen myös kanelia. Ilman tätäkin siis pärjää.



Raparperichutney

  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl tandor masalaa
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0.5 tl fenkolinsiemeniä
  • 0,25 tl inkivääriä
  • thaibasilikaa useita lehtiä
  • chiliä maun mukaan
  • 500 g raparperia pilkottuna
  • 1 keltasipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • ripaus suolaa
  • 1 tähtianis
  • 3 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl hillosokeria
  • 1 dl ruokosokeria

Hiero mausteet ja yrtit (ei tähtianista) morttelissa töhnäksi. Pilko sipulit. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele n. 20 minuuttia. Säilö puhtaaseen lasikulhoon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti