26.2.2019

Bataattiranskalaiset

Bataatista tai perunasta on aika työlästä saada kotioloissa rapeita ranskiksia ilman rasvakeitintä. Ja siinäkin niihin pitää tehdä vähintään tuplapaisto. Uskoisin jopa, ettei oikotietä onneen ole, uunissa homma tuntuu lähes mahdottomalta. Jotain pieniä jippoja voi toki kokeilla. Kuten liottaa tikkuja ensin vedessä pari tuntia, jotta ylimääräinen tärkkelys lähtee liikkeelle. Ja sen jälkeen lisätä pintaan tärkkelystä. 

Liottamiskikan jälkeen ranskiksista saa rapeita paistamalla niitä muutaman minuutin uunissa, sen jälkeen pikainen uppopaisto 180 asteessa ja sitten vielä toinen uppopaisto perään. Bataattien kohdalla en ole asiaa testannut, mutta sekin on työn alla. 

Jos semmoinen semisti päältä rapeahko bataattiranskis kelpaa, niin tällä ohjeella tulee jotain sinne päin, eikä homma ole edes työläs. Ja miksei kelpaisi?! Possukeittiö veteli nämä suurella riemulla naamariinsa. Ohje on alunperin napattu täältäBataattiranskalaiset

2 keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa
mustapippuria myllystä
3 rkl rypsiöljyä
1–2 tl sormisuolaa

Kuori bataatit ja leikkaa hieman alle sentin paksuisiksi tikuiksi. Laita kulhoon ja kaada päälle maizena, mustapippuri ja rypsiöljy. Sekoita hyvin. Laita bataattitikut uunipellille siten, että mikään ei ole kiinni toisessa. Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia, käännä tikut ja paista vielä 10 minuuttia. Jos sinulla on uunissa grillivastus paista sen alle viimeiset pari minuuttia. 

Bataattiranskisten kanssa paistetut muikut, aioli ja suolakurkut maistuvat erityisen hyviltä. 

JuomaksiRasvaiselle muikulle suositellaan monesti ryhdikästä rieslingiä. Myös olut toimii tässä, kun ranskiksia dippaillaan rasvaiseen valkosipulimajoneesiin.

Ihan aina kala ei tarvi kuitenkaan valkoviiniä kaverikseen. Tämän ruuan kanssa sopii kivasti pehmeän täyteläinen Big Zin, jonka koti on Italian Apuliassa. Kyseisen luomuviinin hinta on Alkossa hieman päälle kympin, hyvä ostos. Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinks Oy:n kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti