18.9.2018

Ruokaoivallus-kilpailu etsii uusia kasvisruokia ja välipalatuotteita

Kokoa kasvikset pöydälle ja kehittele niistä lounasruoka. Lounaan toteutustavan voit valita itse. Entä millaisia välipaloja haluaisit nauttia, kun nälkä yllättää kesken koulupäivän? Nuorille suunnatussa Ruokaoivallus-kilpailussa etsitään uusia lounasruokia vegaaninuorille ja take away -välipalatuotteita.
Taloustutkimuksen syksyllä valmistuvan Suomi Syö -tutkimuksen ennakkotietojen mukaan huoli ympäristöstä alkaa vähitellen näkyä suomalaisten asennoitumisessa ruokaan. Kasvisruoka ja lyhyet kuljetusketjut ovat vaihtoehtoja ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Yhä useampi kiinnittää huomiota pakkausten ympäristöystävällisyyteen.
Kasvisperäisiä proteiinilähteitä on tullut markkinoille tiiviiseen tahtiin ja kotimaisia kasviksia on saatavilla ympäri vuoden. Millaisia lounasvaihtoehtoja niistä voisi ideoida vegaaninuorille? Välipalatuotevalikoima laajenee kansainvälisillä markkinoilla. Löytyisikö vaihtoehdoiksi uusia ideoita kotimaisiin välipalatuotteisiin?
Uusia ruoka- ja välipalatuotteita haetaan nyt valtakunnallisella kilpailulla. Tavoitteena on löytää ruokatarjoiluun uudenlaista ajattelua ja toteutusmallia.
- Ruokaoivallus-kilpailulla haetaan ideoita kasvisruokiin ja mukaan otettaviin välipalatuotteisiin. Ideakilpailu järjestetään nyt toisen kerran. Kilpailun konseptia on kehitetty eteenpäin, jotta kilpailun hyvät ideat saadaan työstettyä valmiiksi ruoiksi opiskelijaravintoloihin. Myös evästuotteille pyritään löytämään jatkokehittelymahdollisuuksia, projektipäällikkö Taina Harmoinen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkista kertoo.
Ruokaoivallus-kilpailussa on kaksi sarjaa:
1. Lounasruoka vegaaninuorille
Uusi kasvisruoka vegaaniruokavaliota noudattaville lounastarjoiluun: ravintolassa tarjoiltava, mukaan otettava tai muuten toteutettava ruokatuote.
2. Take away -välipalatuote
Uudenlainen mukaan otettava välipalatuote itse valittavista raaka-aineista.
Sarjojen voittajat palkitaan 1000 euron tunnustuspalkinnoillaMolempien sarjojen parhaimmisto kutsutaan esittelemään töitään 16.11.2018 tuomaristolle ja saamaan ohjeita ideoidensa jatkotyöstöön. Samalla heille järjestetään elämyspäivä MikkelissäArviointiraati valitsee voittajat, lisäksi palkitaan asiakasraadin suosikit tuotepalkinnoin. Voittajat julkistetaan 6.2.2019.
Ruokaoivallus-kilpailuun voi osallistua yksin tai pareittain. Kilpailuun osallistuvien tulee olla 16-29 -vuotiaita opiskelijoita. Kilpailuaikaa on 31.10.2018 saakka.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää Ruokaoivallus®-kilpailun osana tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaansa kestävän hyvinvoinnin vahvuusalalla. Patentti- ja rekisterihallitus myönsi 30.11.2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle tavaramerkin Ruokaoivallus-logolle ja nimelle. Keväällä 2017 päättyneeseen, Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeessa toteutettuun Ruokaoivallus-kilpailuun saatiin 87 ideaa, joiden laatimiseen osallistui lähes 120 opiskelijaa eri puolilta Suomea.
Lisätiedot:  
Taina Harmoinen, projektipäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, p. 040 662 5560, taina.harmoinen@xamk.fi
Ruokaoivallus-kilpailu: www.ruokaoivallus.fiRuo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti