11.9.2018

Scandic luopuu häkkikanaloiden kananmunista

Scandic lopettaa häkkikanaloissa tuotettujen munien käytön kaikissa hotelleissaan. Hotelliketju tarjoaa vuosittain lähes 13 miljoonaa munaa, joista suurin osa on jo vapaakanaloiden munia. Syyskuusta 2018 alkaen Scandic lopettaa vähitellen häkkikanaloiden munien käytön kokonaisuudessaan.


Suurin osa Scandicin tarjoamista kananmunista on vapaakanojen munia, mutta joskus myös valmistuotteet sisältävät kananmunaa. Scandic on ottanut käyttöön linjauksen, jonka mukaan myös sen toimittajakumppanien tulee käyttää vapaakanojen munia.

Oikeutta eläimille järjestön mukaan 60 prosenttia Suomen kananmunista tuotetaan edelleen häkkikanaloissa. Ruotsissa tuotetuista kananmunista ainoastaan 12 prosenttia on häkkikanojen munia. Suomen häkkikanaloiden määrä on laskussa. Kymmenessä vuodessa häkkikanaloissa tuotettujen munien määrä on laskenut 19 prosenttia, kun kuluttajat valitsevat yhä useammin häkkivapaita kananmunia.Scandic kehittää kestävän kehityksen konseptejaan hotelleissaan ympäri Pohjois-Eurooppaa. Häkkikanaloiden munista luopuminen on osa tätä kehitystä. Muita viimeaikaisia aloitteita ovat olleet kertakäyttömuovien, ruokahävikin ja vedenkulutuksen vähentäminen. Scandic tarjoaa hotelliaamiaisellaan myös vegaanisia tuotteita ja luomuvaihtoehtoja. Tämän on allekirjoittanut jopa itsekin ilolla huomannut hotelliaamiaisella. 
Scandic luopuu kaikista tuotteista, jotka sisältävät häkkikanojen munia vuoteen 2020 mennessä. Poikkeuksena on ainoastaan Scandic Norja, joka luopuu niistä vuoteen 2022 mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti