9.1.2018

Venäläisen menun alkupalat: Lohi-mätileipiä, sienisalaattia, suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa

Viimeksi saatiínkin käsiteltyä valkosipulinen myskikurpitsakeitto. Olisi ehkä aika palata alkupalojen kimppuun. Nämä ovat siis venäläisellä teemalla vedetystä juhlaillallisesta, josta viimeksi kirjoitin. 
Alkupalalautasella oli lohimestarin juhlamätileipä, suolakurkkuja, smetanaa, hunajaa ja sienisalaattia. Värikäs, raikas ja ennen kaikkea mahtavan makuinen yhdistelmä.

Lohimestarin juhla-mätileivistä onkin jo Polkkapossussa resepti, tosin nyt olin tuorejuuston korvannut margariinilla ja avokadon ja granaattiomenan tiputtanut pois. Sienisaalatista todettakoon, että siihen tulee suolasieniä, keltasipulia, suolakurkkua, kermaa ja valkopippuria. Ei enempää, ei vähempää. 

Mutta sitten se aina ihmiset yllättävä juttu eli suolakurkut, smetana ja hunaja. Näitä ei sen kummemmin tarvi valmistaa, asettelee vaan komponentit lautaselle ja ruittaa juoksevan hunajan mukaan.. No smetanan voi vatkata kevyesti, niin siihen saa vähän lisää tilavuutta. Tärkeintä kuitenkin on, että valitsee oikeat ja hyvältä maistuvat raaka-aineet. Älä missään tapauksessa mene ainakaan ostamaan mitään makukurkkuja ja hunajassakin kannattaa tehdä valintaa. Jos nyt jotain suosituksia voisin heittää, niin tästä: 

Sauvon Säilykkeen suolakurkkuja
Tammirauman hunajatilan hunajaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti