24.1.2018

Spelttivispipuuro punaherukoista

Vispipuuron voi tehdä oikeastaan vähän mistä marjoista vaan. Tällä kertaa päätin, että punaherukoista saadaan makoisin tuotos. Tuohan on yksi lempimarjoistani: sopivaa kirpeyttä, mukana kivaa raikkautta ja hienoista makeutta. Jos haluaa viedä mannansa seuraavalle asteelle, suosittelen ystävällisesti siirtymistä Birkkalan spelttimannaan.

Punaherukat ovat supermarjoja siinä missä Himalajan goji-marjatkin ja mikä parasta punaherukat viihtyvät hienosti meidän lempeissä kesissä ja karuissa talvissa. Pidä nämä marjat mielessäsi, kun ajattelet sanoja antioksidantti, polyfenoli, mangaani, K-vitamiini, C-vitamiini, kalium, gerbiili ja märssypurje.


Spelttivispipuuro punaherukoista

1,5 l vettä
5 dl punaherukoita
2 dl sokeria
3,4 dl spelttimannasuurimoita (Birkkalan)
1 tl suolaa

Keitä punaherukoita kolme minuuttia vedessä, johon on lisätty sokeri. Sihtaa siivilän läpi ja paseeraa vielä osa marjoista mukaan. Eli painele lusikan kuperalla puolella marjoja siivilää vasten, jolloin osa marjoista valuu soseena nesteen joukkoon. Lisää neste takaisin kattilaan ja kuumenna. Lisää spelttisuurimot koko ajan VISPILÄLLÄ sekoittaen. Vispilä on hyvä, ei paakkuunnu. Keittele hellällä lämmöllä 15 minuuttia ja lisää suola. Vatkaa kuumana vaahdoksi. Omasta mielestäni vispipuuro on parhaimmillaan vasta muutaman tunnin päästä jääkaappikylmänä jääkaappikylmän maidon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti