12.3.2016

Hoviruokaa Kouvolasta

Saanko esitellä, Suomen ylivoimaisesti paras mämmi. Ja koska mikään muu kansa ei ole niin hullua, että söisi mämmiä, myös koko maailman paras mämmi. Tekijänä kouvolalainen perheyritys Hoviruoka. Pienenä sivuhuomautuksena mainittakoon, että olen itsekin aikas konna tekemään mämmiä. Omani kelpaa jopa oraville, jotka hyvinkin tarkkaan vuosi sitten päättivät pitää painimestaruuskilpailut mämmikulhossani. Mukavaa että sain toimia järjestäjänä. Asiasta enemmän ja myös pikamämmin ohje löytyy täältä. Ja koska kaikille tuli nyt mieletön hinku tehdä mämmikakkua, siihen resepti täältä.

Otin ensikosketuksen Hoviruokaan juuri mämmin kautta. Moni varmasti tunnistaa tuon pääsiäisen värisen paketin, jonka sisältö saa meikäläisenkin haukkomaan henkeä. Ja myös kokemaan paskaisen lopun, mikäli en ole pystynyt rajoittamaan ahmimishalujani. Mustaa kultaa ehdottomasti, tätä myydään esimerkiksi Lidlissä. Unohtakaa muiden firmojen mämmit, nyt!

Hoviruoka nousi parrasvaloihin kasvispiirakalla eli vihiksellä, josta tuli varsinainen somehitti. Yllättävän vaikea sitä olikin mistään saada käsiin, suosio yllätti myös tekijät positiivisesti. Kauppojen vihishyllytkin ammottivat tyhjyyttä, kun kasvistelijat ja muut vegaanit löysivät vihdoin jonkin helpon eineksen. Vihis ei ole varsinaisesti mikään terveystuote. Itse asiassa vihis yllätti minut rasvaisuudellaan, mutta Hoviruoasta kerrottaan, että tarkoituksena olikin kehittää tuote täysin maun ehdoilla. Vertauskohtana vielä mainittakoon, että Hoviruoan vihiksessä on rasvaa 14g, kun vastaavassa Hoviruoan lihatuotteessa on vain 6,7g. Kalorimäärät 100 grammassa 304 kcal vs. 234 kcal. Sanoisin, että vihis on maukkaimmillaan kylmänä. Tosin tämä pätee mielestäni moniin muihinkin eineksiin.  Suosioon ei voi olla vaikuttamatta hinta, juuri Foodiesta tarkistettuna 0,99€.

Haluan esitellä Hoviruoalta vielä muutaman muunkin makoisan tuotteen. Nopeaan herkutteluun sopii lohipiiras, joka on 130 gramman painollaan mukava pieni välipala. Energiaa koko pläjäyksessä 192 kcal. Piiraasta on tehty myös kasvisversio, jota suosittelen ehdottomasti kaikille vihiksenkin ystäville.  Ja aivan helmi on 320 grammaa painava valmisateria, jossa on hyvä pala lohta, perunamuusia, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja sitruunavoita. Todella hyvä, tasapainoinen ja maistuva ateria sekin.

 
Olen kuullut huhuja, että Hoviruoka olisi laajentamassa einespuolen vegaanivalikoimaansa. Tälle on taatusti tilausta, hieno juttu ja iso peukku firmalle. 

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Hoviruoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti