Huh. Joskus tekee mieli äkkimakeaa, vaikka olenkin yrittänyt rajoittaa sokerissa sukeltamista ja sukeltamista ylipäätään. Ja tulihan tästä ihan hemmetin hyvää. Hain apuja erinäisistä brownieohjeista, mutta kyllästyneenä leivonnan muka-tarkkoihin-mittoihin aloin heitellä tarveaineita kulhoihin ja kattiloihin näppituntumalla. Irtopohjavuokaan tein, mutta ihan sama mihin veivaa. Tähän tuli mukavasti erottuvat kaksi kerrosta, alempana hieman kostea keksitaikinakerros ja sen päällä Oreo-kekseistä ja brownietaikinasta koostuva kerros. Jotenkin näin se män:
Oreo-browniekakku
keksitaikina
70 g voita
1 dl sokeria
3 rkl tummaan siirappia
1 kananmuna
½ tl vaniljauutetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
2 dl erikoisvehnäjauhoja
keksit
½ pakettia Oreo-täytekeksejä (tai Dominoita)
Riko
keksit karkeasti ja asettele keksitaikinan päälle. Itse laitoin ne ensin kulhoon ja mälläsin sinne muutaman
kerran huhmareen nuijalla. Keksit hajosivat karkeasti sanoen noin 4-5
osaan.
80 g voita
½ dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
1 dl erikoisvehnäjauhoja
Sulata voi pienessä kasarissa. Lisää kaakojauhe ja sokeri ja anna sokerin hiljalleen sulaa. Jäähdytä hieman ja lisää vaniljauute ja munat, sekoita kunnolla. Lisää jauhot sihdin läpi ja sekoita hyvin. Kaada keksien päälle. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 30 minuuttia. Korkkaa vasta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti