4.1.2016

Richard McCormickin ruokakirjasarja

En ollut oikeastaan kuullutkaan Richard McCormickista ennen hänen Pariisi-ruokakirjan julkistamista. Heppu näyttää olevan kuitenkin aikamoinen visionääri, katuruuan puolestapuhuja, irti perinteisistä konsepteista -tyyppi. McCormickin sormien jälki näkyy mm. helsinkiläisissä ravitoloissa Sandro, The Cock ja Ahorita.

En tiedä, mitä kirjasarjaan on vielä odotettavissa, mutta tähän mennessä kaupoista voi käydä kyselemässä Pariisi- tai Barcelona-kirjaa. Molemman kirjan kannessa hymyilee symppis monihiuksinen mies, jonka pärstä aiheuttaa jotenkin samanlaisia hauskoja fiboja kuin Aku Hirviniemenkin. Valokuvaus on siistin huolellista, laadukasta ja tarkkaan harkittua. Ehkä siinä olisi voinut enemmänkin irrotella: kirjoissa kuitenkin rikotaan perinteisiä ruokia ja maistellaan uusia tuulia vanhoja kuitenkin kunnioittaen. Reseptit ovat yksinkertaisia mutta jotekin sopivasti hienostuneita. Vai aiheuttaako kuvat hienostuneisuuden tunteen. Tykkään kyllä. 

Mikä kirjoissa on ideana? 

Pariisi. Niin Ranskaahan pidetään ruokakulttuurin kehtona, jossa valkoiset pöytäliinat ja tarkkaan asetellut kattaukset kruunaavat hienon ruuan. Muutos on kuitenkin havaittavissa. Fiinien ravintoloiden sekaan on tullut katuruokakioskeja, ruokarekkoja ja vaikka mitä, joissa perinteinen ruoka fuusioidaan vaikka mihin. 

Tärppejä:
  • Rakuuna-uunijuurekset ja sahrami-kookoskastike
  • Sushituutit
  • Gratinoidut lihapullat ja mornay-kastike
  • Uunibataatit ja herne-vuohenjuustojugu

Tiedot:

Richard McCormick's Paris
Kustantaja: Tammi
Julkaistu: 2015
Sivumäärä: 175
ISBN: 978-951-31-8568-8Barcelona. Tässä pureudutaan enemmänkin katukeittiöön, tapasbaareihin, rantakojuihin, pikkukahviloihin ja kauppahalleihin. Rento meininki, yksinkertaiset raaka-aineet, paikallisuus, valkosipuli ja paella porskuttavat.

Tärppejä:
  • Pintxos
  • Bocadillos
  • Lehtikaali-viikunasalaatti
  • Sitruuna-unikonsiemenkakku

Tiedot:

Nimeke: Richard McCormick's Barcelona
Kustantaja: Tammi
Julkaistu: 2015
Sivumäärä: 173
ISBN: 978-951-31-8573-2


 Kirjoitus on tehty yhteistyössä kustantajan kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti