9.11.2015

Kaalilaatikko hernerouheella ja ohrasuurimoilla

Vuosien myötä olen tottunut siihen, että kaalilaatikkoon kuuluu jauhelihaa ja siitä syntyy tietynlainen rakenne. Nyt kun lihansyönti on vähentynyt lähinnä satunnaiseksi, pitää rakenne saada ilman lihaakin täydelliseksi. Hyvä idea on käyttää riisin lisäksi ohrasuurimoita, niistä tulee hieman jauhelihaa muistuttavia palleroita. Riisin voi toki korvata kokonaankin kotimaisilla ohrasuurimoilla, mutta Risellan riisi-ohraseos on kyllä aikas kätevä.

Tästä tuli vähintäänkin tositositosi hyvää. Uunivuoka tyhjeni harmillisen äkkiä, vaikka olin suunnitellut, että helposti syödään parikin päivää. Oliko hernerouheellakin jotain tekemistä asiaan, kaalilaatikossa oli aistittavissa mukavaa hernemäistä makua. Lihan kun jättää pois, kannattaa proteiinien saanti turvata jollain muulla raaka-aineella. Milletin hernerouheessa protskuja on 17,9g, mikä on ihan käypä määrä, vertauskohtana sika-nautajauheliha 17,5g.Kaalilaatikko hernerouheella ja ohrasuurimoilla (vegaaninen)
 
1,5 dl hernerouhetta (Milletti)
2 dl riisi-ohraseosta (Risella)
n. 1 kg keräkaali
2 isoa porkkanaa
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
meiramiatimjamia
suolaa
pippuria
siirappia
4 dl kasvilientä

Kiehauta 3 dl vettä ja anna hernerouheen turvota siinä 30 minuuttia. Keitä riisi-ohraseos napakaksi ohjeen mukaan. 

Suikaloi kaali ja freesaile pannulla suikaleet löysiksi. Pilko myös porkkana, sipuli ja valkosipulinkynnet ja freesailee myös hetki niitä. Yhdistä hernerouhe, riisi-ohraseos, kaali, porkkana, sipuli ja valkosipulit öljyttyyn uunivuokaan ja mausta meiramilla, timjamilla, suolalla pippurilla ja siirapilla. Sekoita hyvin. Kaada päälle kasvisliemi ja paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti