18.11.2015

Brunssipartio: Fazer, Turku

Missä: Aurakatu, torin Hansakorttelin puoleinen laita
Milloin: Lauantai 9-15, sunnuntai 10-15
Paljonko: 19,90€, lapset 4-12v puoleen hintaan


Fazer avasi vihdoin kahvilansa myös Turkuun - oli jo aikakin, chili-suklaakakku on odottanut liian kauan suullista sulatusuuniani (ja odottaa vieläkin).

Mitä pitäisi voida odottaa, kun menee brunssille Fazerille? Itselläni ainakin kärki muodostuu sanoista kakku ja leipä. Fazerilla on todellakin hyvät kakut, muutama ei tästä maailmasta oleva ja joku täältä lähtenytkin. Leipää voisi kuvailla samoin ja vielä todeta, että plussat kaikesta siitä rusinan ja muun kuivatun hedelmän ja siemenen määrästä, joita tiettyihin leipiin laitetaan. Ihania.

Paikka on aivan Turun sydämessä kauppatorin laidalla. Helppo löytää ja poiketa brunssilla vaikka ostosten ohessa. Tosin paikka on myös hieman ahdas. Ruokien noutopaikka on rakennettu kassojen viereen oviaukon suulle, se on kieltämättä aika haastavaa. Tungosta tulee väkisinkin, no tämä oli kyllä odotettavissakin, kun suosittu brändi rakentaa kahvilan pienen vanhan apteekin tiloihin. Ahtaudesta aiheutuu myös hygieniaongelmia, kun brunssipöytäänsä odottavat ihmiset jäävät hengaamaan oviaukon viereen ruokapöytien ääreen. Pöytävarauksia otetaan vain yli 10 hengen ryhmille.

Vaikka tila on haastava, voisi asiakaskiertoa saada nopeammaksikin. Tässä tulee selkeä kehitysehdotus, koppi siis: Totesin jo, että kakut ovat hulppean hyviä. Tämän tietävät muutkin ja osa ihmisistä ihan selkeästi tulee lähes pelkästään kakkujen takia. Muu on bonusta. Noutopöydässä oli kuitenkin vain yksi kakku kerrallaan. Tämä ei vaan yksinkertaisesti toimi. Huomasin, että monilla ruokailu venyi sen takia, etteivät olleet vielä saaneet lempikakkuaan. Asiakkaat olivat saaneet ruokailun päätökseen, mutta homma meni kakkukyttäykseksi. Tätä saattoi kestää reilusti yli tuntikin, sillä se oma suosikkikakku saattoi tulla tarjolle vasta silloin. Itselläni tunti ei riittänyt, enkä päässyt lainkaan chili-suklaakakun kimppuun. Tuossa ajassa tuli kyllä kaksi kertaa vadelmakakkua, porkkanakakku ja kolme-neljä jotain muutakin. Kyllä, minäkin jäin kyttäämään, ei auttanut. Eli vähintään kaksi eri kakkua pöytään ja mietitty kierto siten, ettei kenenkään tarvi jäädä odottamaan omaa suosikkiaan.Voisikohan pelkkä kakkubuffa toimia? Suruuni totean kuitenkin, että porkkana- ja vadelmakakku olivat ihan jäätävän hyviä.


Yleisesti ottaen sanoisin, että ruoka oli ihan ok. Salaatit maistuvia ja kaikki ihan peruskauraa. Tasalaatuistakin, mutta kuitenkin positiivisesti. Jos jotain pitäisi kakkujen ja leipien lisäksi huudattaa, niin katkaravut olivat erinomaisia. Ai juu, pidin tosi paljon lämpimän puolen espanjalaisesta perunamunakkaasta ja bratwursteista. Ei aina sitä pieleen tehtyä perusmunakasta, nakkeja ja lihapullia.

Iso miinus kuitenkin siitä, ettei minkään ruuan kohdalla lukenut, mitä se on. Vaikka netistä näkee brunssipöydän koostumuksen, ei oletusarvona voi olla, että brunssiasiakas olisi surffaillut siellä etukäteen. Työntekijöilläkin oli niin kiire, että jos tuossa hötäkässä lähtee vielä kyselemään koostumuksia, saa moni odottaa pöytäänsä vielä kauemmin. Ei-lihansyöjä-seuralaiseni olisi ehdottomasti kaivannut näitä ja olen varma, että moni muukin erityisruokavaliota noudattava kokee tämän puutteeksi. Ja muutenkin ihmisten tietoisuus siitä, mitä suuhunsa laittaa on selvästi kasvanut. Väittäisin, että moni brunssilla kävijä ei syö pelkästään elääkseen, vaan myös elää syödäkseen, tällöin kiinnostaa enemmän, mitä tarjolla on. Keskusteltiin myös siitä, minkä takia brunssipöydän kanasalaattiin on ihan pakko laittaa tuo kana siihen itse salaattiin mukaan, eikö sitä voisi laittaa erikseen johonkin kulhoon salaatin viereen, jolloin myös kasvissyöjät voisivat kyseistä salaattia nauttia. Joskus sain ravintolassa vastauksen, että eihän niitä lihanpaloja nyt kovin vaikea ole sieltä salaatista plokata. Ei, ei näin. Fazerilla ei siis vastattu näin. Itse asiassa asiakasmäärään nähden palvelussa ei ollut mitään moitittavaa. Joskus jotain oli loppu noutopöydässä, mutta näillä ihmismäärillä se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Näin ei tietty pitäisi olla ja tälläkin voisi erottua edukseen.

Ihan ok brunssi, lisää kakkuja pöytään ja heti :)

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Fazerin kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti