23.8.2015

Savusimpukkapannu

Jopa kädettömällä on hyvät mahdollisuudet selviytyä tämän ruuan tekemisestä, meikäkin selviytyi. E-rit-täin hyvää ja helppoa.

Pidin eilen pienen olutpruuvin ja siinä samalla keskusteltiin oluiden ja ruokien parittamisesta. Pruuvista kerron myöhemmin, mutta todettakoon, että savusimpukkapannu ja Vakka-Suomen Panimon Year of the Goat on hyvä makupari. Tuossa oluessa on mukavasti savua ja hunajakin herkistää kuolaamaan.

Savusimpukkapannu saattaa olla hieman harhaanjohtava nimi, sillä eihän tässä mitään pannua ole. Tai on, paistinpannu. Tarkoituksenani oli tehdä tämä etanapannuissa, mutta ne olivat jossain harhateillä. Aivan yhtä hyvin toimii myös uuninkestävä pikkuvuoka tai vati.
Savusimpukkapannu

puolikas keltasipuli
4 kynttä valkosipulia
savusimpukoita säilykepurkillinen
persiljaa
timjamia
80g voita
150g lempisinihomejuustoasi
vaaleaa leipää

Pilko sipuli ja valkosipulit, freesaa hetki pannulla. Siirrä sipulit uuniastiaan simpukoiden kanssa ja silppua joukkoon persiljaa ja timjamia. Leikkaa voi ohuiksi siivuiksi päälle ja murenna vielä sinihomejuusto sekaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Nautiskele dippaillen vaaleaa leipää voisinimöhnään.

Juomasuositus: Vakka-Suomen Panimon Year of the Goat -olutEi kommentteja:

Lähetä kommentti