Joskus pari vuotta sitten kehitin pomminvarman reseptin creme bruleelle. Varmalla tarkoitan sitä, että hyytyminen on taattua, toisaalta ei ole myöskään pelkoa munakokkelista. Helppokin on, ei turhaa säätämistä. Ja mikä parasta, pienellä viilaamisella tästä saa iisisti myös makeaa munakokkelia, siitähän me kaikki pidämme. Vesihaude pois ja uuni 250 asteeseeseen, tulos on taattu. No ei.
Tänä jouluna vähän fiksailin makuja ja tein jouluisamman version. Tai siis pikkujouluna tarkoitan.
Jouluinen crème brûlée (6 annosta)
Jos et halua jouluista, unohda appelsiini, kaneli, neilikka, kardemumma ja inkivääri.
6 dl kuohukermaa
1,5 dl maitoa
1,5 dl sokeria
1 vaniljatanko
7-8 kananmunan keltuaista
1 pestyn appelsiinin kuori pienellä terällä raastettuna (ei valkoista osaa)
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri.
Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi pikkulusikalla siemenet
kattilaan, lisää myös tanko. Kiehauta. Erottele keltuaiset. Ota tanko
pois kattilasta ja anna massan jäähtyä. Riko keltuaisten rakenne, lisää kuori + mausteet ja
lisää kermamassaan vispilällä koko ajan sekoittaen. Jaa annosvuokiin. Kypsennä
uunissa vesihauteessa keskitasolla (vettä puoliväliin vuokia) n. 60 minuuttia.
Ripottele pinnalle sokeria ja polta pinta ruskeaksi kaasupolttimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti